Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe vs Agronomia București, în premieră în LNBF

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe vs Agronomia București, în premieră în LNBF

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe primește vizita Agronomiei București în etapa a 7-a a grupei Est din Liga Națională de Baschet Feminin. Duelul care încheie ultima etapă a turului în Est este programat în această seară, de la ora 19:00. Campioana este singura echipă cu parcurs perfect în această grupă, având 10 puncte, cu trei mai mult decât bucureștencele.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe are cinci victorii din cinci în grupa Est, două acasă (76-43 cu Olimpia CSU Brașov și 90-54 cu Rapid București) și trei în deplasare (178-31 la Constanța, 81-53 la Târgoviște și 114-49 la Alexandria). Covăsnencele sunt momentan pe doi în grupa Est, la un punct în spatele lui CSM Târgoviște, care are un meci în plus.

CS Agronomia București este pe locul 5, cu 7 puncte după 2 victorii (79-57 acasă cu Rapid și 56-49 la Alexandria) și 3 înfrângeri, una în deplasare (47-73 la Târgoviște) și două acasă (43-48 cu Phoenix Știința Constanța și 70-80 cu Olimpia CSU Brașov).

În ceea ce privește loturile, Sepsi are mai multe straniere și participă în grupele EuroCup și în acest sezon, având șanse să treacă în faza următoare. Agronomia a început campionatul doar cu românce, dar a adus între timp două americance.

Chrissy Givens este cea mai bună marcatoare a lui Sepsi în campionat cu 15,8 puncte pe partidă în cele cinci meciuri jucate până acum. Andra Mandache o urmează cu 14,6 puncte pe meci, tânăra Nora Demeter are 13,3, iar Kristina Topuzovic 12,6 puncte, fiind cea mai bună recuperatoare a echipei (9,4 recuperări pe meci). Annemarie Godri-Părău este cea mai bună pasatoare a campioanei, cu 5,6 assist-uri pe partidă. Shae Kelley avea și ea 14 puncte în singurul meci disputat pentru covăsnence în campionat, dar nu continuă.

Anca Șipoș a trecut în această vară de la Sepsi la Agronomia București și este lidera bucureștencelor la puncte (16,4 pe meci), recuperări (10,4) și assist-uri (2,6). O urmează Alexandra Chițanu (16,3 ppg în 3 jocuri, dar s-a accidentat) și Sonia Vilcinschi (11,6 ppg în 5 partide).

Ambele formații au disputat ultima partidă din campionat în 2 noiembrie și după aceea au mai avut un meci. Ultimul joc oficial al covăsnencelor a fost în 7 noiembrie, acasă cu Artego Bydgoszcz în grupele FIBA Euro Cup, pierdut de elevele lui Zoran Mikes cu 50-76. Sepsi are 2 victorii și 2 înfrângeri în această competiție și se pregătește pentru un meci foarte important în 27 noiembrie, pe terenul lui Galatasaray, cu care este la egalitate. Agronomia a jucat în 10 noiembrie returul din runda inaugurală a Cupei României, fiind învinsă în deplasare de Sirius Târgu Mureș, scor 56-49. Formația lui Milan Sokic a fost cea care a avansat în faza următoare.

Meciul de astăzi va fi primul oficial între ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CS Agronomia București. Partida se dispută de la ora 19:00 la Sepsi Arena. Cele două formații vor avea puțin timp între finalul turului din grupa Est și prima etapă din retur. Campioana joacă sâmbătă la Brașov, iar Agronomia merge duminică pe terenul Rapidului.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!