Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC și CSM Satu Mare se vor întâlni pentru prima dată în finala campionatului

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.04.2018

Finala Ligii Naționale de Baschet Feminin va opune formațiile cu cele mai importante bugete. Campioana ACS Sepsi SIC va avea avantajul terenului propriu în duelul cu CSM Satu Mare. Va fi pentru prima dată când cele două luptă cu titlul pe masă.

Cele două formații au câștigat cu 2-0 în faza semifinală. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus la o diferență de 28 de puncte în ambele partide cu Universitatea Cluj. A fost 97-69 la Sepsi Arena și 87-59 în deplasarea de la Cluj-Napoca.

Alb-verzile vor juca pentru a 4-a oară la rând în finala Ligii Naționale. CSM Satu Mare va reveni în ultimul act din campionat după 6 ani. Ultima dată când CSM a jucat pentru titlu, în 2012, campionatul avea titulatura de Divizia A.

CSM Satu Mare a avut două partide diametral opuse în semifinala cu Olimpia CSU Brașov. În primul meci a fost o victorie clară, 101-60, cu prima sută din semifinale după opt ani. Meciul doi a fost mult mai strâns, cu brașovencele la conducere în prima parte. CSM s-a impus cu 72-68 și și-a asigurat locul în ultimul act.

Va fi prima finală mare din campionat între ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare. Alb-verzile au jucat ultimele trei finale și le-au câștigat pe ultimele două. CSM Satu Mare a jucat de două ori în ultimul act, în 2011 și 2012, fiind învinsă de fiecare dată.

Cele două finaliste din acest an plecau ca favorite în debutul sezonului, fiind și echipele cu cele mai importante bugete. Acestea au încheiat pe primele două locuri în ambele faze ale sezonului regulat.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare s-au întâlnit și în finala Cupei României, unde câștig de cauză au avut alb-verzile, atât pe teren, cât și la comisii.

Finala LNBF începe în 20 aprilie, la Sepsi Arena.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Daca nu vor baga coada arbitrii in joc, SEPSI SIC este net favorita !! SUCCES SECUIENCELOR !!

    cu 6 ani în urmă (13.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!