Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC susținută de Csikszereda la victoria cu Galatasaray

Baschet .ro

Baschet .ro
24.10.2019

ACS Sepsi SIC susținută de Csikszereda la victoria cu Galatasaray

ACS Sepsi SIC și-a trecut în cont prima victorie din grupele EuroCup, pe teren propriu cu Galatasaray, scor 78-62, în confruntarea de miercuri seară. Fetele pregătite de Mikes Zoran au ajuns la un bilanț de o victorie și o înfrângere în grupa din care mai fac parte Artego Bydgoszcz din Polonia și Lulea Basket din Suedia.

Alb-verzile au început meciul foarte bine cu un run de 10-0, și-au impus ritmul încă din primele minute în confruntarea cu Galatasaray și nu au mai cedat conducerea până la final.

Un merit al acestui succes l-au avut și fanii prezenți în număr foarte mare, aproximativ 2.000 de suporteri, ce și-au împins din spate favoritele. Cel mai gălăgios sector a fost al galeriei verzi intitulate Szekely Legio sau în traducere, Legiunea Ținutul Secuiesc. "Înarmații" cu tobe, megafoane, steaguri și fulare, echipa adversă le-a simțit rapid prezența pe parchetul sălii din Sfântu Gheorghe, intitulată Sepsi Arena. Numele sălii, ales foarte inspirat de către localnici, este o traducere a numelui orașului din limba română în limba maghiară și se refer la zona în care strămoșii populației "Szekely" au locuit înainte de a se stabili în actuala zona. De asemenea, sintagma Sepsi este cea mai folosită de către fanii alb-verzi în a-și susține echipa favorită a cărei denumire conține același cuvânt "Sepsi" alături de grupul de cuvinte SIC care este o prescurtare a cuvântului "Sicolorum" adică Ținutul Secuiesc în limba latină. 

La meciul de miercuri seară gazdele au avut parte de un sprijin de nădejde în tribunele Sepsi Arena. Este vorba de Csikszereda (foto principal), traducerea din limba maghiară a orașului Miercurea Ciuc, înfrâțit la meciurile de baschet cu echipa condusă de către Zoran Mikes. Fanii din Csikszereda și-au făcut simțită prezența în sală atât prin scandări cât și printr-un banner de mari dimensiuni ce conținea un mesaj ales "Czikszereda" pe un fundal rosu alb și verde. 

Partida s-a încheiat cu celebrul salut de final de meci (foto jos), iar fanii echipei din Sfântu Gheorghe s-au întors spre casă mulțumiți de victoria importantă împotriva repurtatei echipe din Istanbul.

Foto: Sepsi SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!