Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC vs Olimpia CSU Brașov, duelul liderelor grupei A din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.10.2018

Sepsi Arena găzduiește sâmbătă, de la ora 19, duelul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov. Cele două echipe sunt lidere în grupa valorică A din Liga Națională de Baschet Feminin, după ce s-au impus în partidele din primele două etape. Alb-verzile conduc clar la confruntări directe, cu brașovencele având o singură victorie, în urmă cu trei sezoane.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a debutat cu un succes categoric în noua ediție de campionat, 101-69 acasă cu CSM Târgoviște. A urmat deplasarea de la Arad, iar deținătoarea titlului s-a impus cu 68-58. Alb-verzile sunt cu gândul și la meciurile din EuroCup, astfel că folosesc duelurile din campionat pentru a se omogeniza înainte de startul din competiția continentală, de joi. Zoran Mikes a folosit 10 jucătoare în primul meci din campionat și 9 în al doilea. Pivotul Kristina Higgins a strâns în ambele partide cele mai multe minute pentru campioană, la Arad fiind integralistă. ACS Sepsi SIC a pierdut-o pe Viorela Voicu (Rus) pentru o perioadă îndelungată, iar celălalt pivot, Dominique Allen, a avut probleme medicale dar nu ar fi intrat, fiind a 6-a stranieră.

Olimpia CSU Brașov a disputat până acum patru partide oficiale, având în plus jocurile din primul tur al cupei. Brașovencele au avut atunci emoții pentru calificare în fața celor de la FCC ICIM Arad, după care au avut o pauză de aproape două săptămâni, pentru că au avut meciul din prima etapă amânat. Olimpicele au produs surpriza rundei secunde, după 80-74 acasă cu CSM Satu Mare. După patru zile a urmat restanța din prima etapă, pe terenul Universității Cluj-Napoca. Brașovencele s-au impus cu 80-71 și au egalat deținătoarea titlului. Dan Calancea a folosit 7 jucătoare în ambele meciuri, cu multe minute pentru cele din 5-ul de start.

Campioana en-titre anunța, după reunire, că va susține un meci de verificare cu brașovencele, la mijlocul lunii septembrie, dar acesta nu s-a disputat pentru că alb-albastrele au evoluat în acea perioadă la un alt turneu amical.

Va fi a 21-a confruntare oficială în competițiile interne între cele două echipe, din sezonul 2012-2013 până acum, de când există actualul club din Sfântu Gheorghe. ACS Sepsi SIC s-a impus în 19 din cele 20 de dueluri. Singura victorie a brașovencelor s-a înregistrat în decembrie 2015, sub Tâmpa, la trei lungimi. Au urmat 10 succese consecutive pentru alb-verzi, inclusiv cele trei din stagiunea precedentă.

Ambele echipe au făcut multe schimbări în pauza de vară, păstrând câte două jucătoare din sezonul precedent. Căpitanii Annemarie Godri-Părău și Biljana Pesovic au rămas la cele două formații, precum și tinerele Renata Kovacs și Amira Al Ash Hab.

Kristina Higgins a ajuns la Sepsi SIC după două sezoane petrecute la Olimpia CSU Brașov, cu care și-a început cariera europeană. După două etape, pivotul american este liderul capionatului la recuperări, cu o medie de 15. Aceasta a fost în double-double la ambele partide ale alb-verzilor. Brașovencele dau un alt lider, la pase decisive, cu Biljana Pesovic având o medie de 9.5. Și sârboaica a fost în double-double în ambele partide, fiind integralistă de fiecare dată.

Va fi un duel interesant între două dintre liderele generației tinere, Ioana Ghizilă, de la gazde, și Alina Podar, de la oaspete. Ambele au beneficiat până acum de multe minute peste cele 20 impuse de regulament pentru jucătoarele U23. Partida dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov se dispută sâmbătă, de la ora 19:00, la Sepsi Arena. 

*foto: Sports Pictures flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!