Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi trece ușor de SCM Timișoara într-un meci în care au lipsit coșgheterele echipelor

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.12.2017

ACS Sepsi SIC a obținut o victorie clară în fața timișorencelor, în primul meci din retur. Scorul a fost 72-50, pe sferturi: 20-14, 18-13, 22-3 și 12-20. Cu gândul la a doua manșă cu Olympiacos, Zoran Mikes a lăsat-o în afara lotului pe principala marcatoare, Tyaunna Marshall. A 6-a stranieră a celor de la Sepsi a veterana Dragoslava Mikes. Și la oaspete a fost o absență importantă, Maegan Conwright, cea mai bună marcatoare.

Gazdele au început cu Godri-Părău, Neagu, Webb, Kress și Dzankic. Mihai Coldea le-a trimis în primul 5 pe Pop, Ivășchescu, Lloyd, Kiriienko și Burdgess. Au fost multe ratări în debutul partidei și Dzankic a deschis scorul de la distanță, după trei minute și jumătate. Kiriienko a răspuns cu o triplă, iar Lloyd le-a dus pe alb-violete în avantaj, 3-5 în minutul 4. A fost singurul moment când oaspetele au condus. Neagu și Webb au dus scorul la 7-5, iar Lloyd a egalat de la linia de fault. Webb și Stoenescu au punctat de după semicerc și au dus ecartul la 7 lungimi. Lloyd a scuturat plasa de la distanță, iar Fontaine a stabilit scorul primei pauze: 20-14.

Timișorencele s-au apropiat la două lungimi în startul sfertului secund, după reușitele lui Lloyd și ratările gazdelor, scor 20-18. Fontaine și Stoenescu au dus ecartul la opt lungimi. Au urmat aproape patru minute fără coș al gazdelor, iar Brosovszky Boriga strângea diferența la trei puncte, 28-25. Webb a marcat de trei ori de la distanță până la finalul sfertului și la pauza mare scorul a fost 38-27.

Brosovszky a reușit primele puncte după revenirea de la vestiare, dar Stoenescu a răspuns imediat cu o reușită de după semicerc pentru 41-29. Jucătoarea originară din Timișoara a înscris 8 puncte în mai puțin de două minute, Sepsi avea un run de 14 puncte și se distanța la 52-29 în minutul 27. Burdgess a transformat o liberă din două. SCM Timișoara a înscris doar 3 puncte în sfertul trei și un singur coș din acțiune, în debutul acestuia. A urmat un nou run de 8 puncte al gazdelor și scorul la ultima pauză era 60-30.

În ultima perioadă de joc gazdele au condus cu un maxim de 33 de puncte, 72-39 cu două minute și jumătate înainte de final. La Sepsi au intrat jucătoarele cu mai puține minute, iar SCM Timișoara a încheiat partida cu 11 puncte la rând și a redus diferența la 22. S-a încheiat 72-50 și campioana României obține a 9-a victorie din 9 în această ediție a Ligii Naționale.

Cele două echipe au marcat câte 15 coșuri de două puncte, iar gazdele au făcut diferența cu cele 10 triple, față de 8. 46-34 a fost scorul la recuperări, 11-6 la intercepții, 21-11 la puncte după mingi pierdute și 35-15 la punctele rezervelor.

Adrienne Webb a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte (6x3). Pentru Sepsi s-au mai remarcat  Stoenescu și Fontaine cu 16 puncte, respectiv 12 puncte. Dlesha Lloyd a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 20 de puncte, urmată de Kiriienko cu 12.

 

*foto: CROW Security / Szigyártó Szabolcs

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Felicitari fetelor !! O victorie lejera !! Succes cu Olympiakos !!

    cu 6 ani în urmă (18.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!