Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Adina Stoiedin va evolua în liga secundă din Italia

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.07.2018

Adina Stoiedin va încerca o nouă experiență în străinătate. Timișoreanca a avut un sezon 2015-2016 bun în Belgia, dar o accidentare nu i-a permis să evolueze în anul următor la Brno. Aceasta și-a revenit în precedenta stagiune, când a evoluat pentru SCM Timișoara, iar în sezonul următor va juca la Castelnuovo Scrivia.

Jucătoarea de 26 de ani a avut o accidentare urâtă la tendonul lui Ahile, în 2016, care a ținut-o pe tușă în stagiunea 2016-2017. Pentru acel sezon se înțelesese cu Valosun Brno, dar recuperarea a durat destul de mult. În sezonul 2017-2018 a revenit în orașul natal, la nou-promovata SCM Timișoara. A început să joace din etapa a 2-a. A strâns 24 de apariții în Liga Națională pentru formația de pe Bega, cu medii de 5.6 puncte, 3.7 recuperări, 0.9 pase decisive și o intercepție, în 17:06 minute/meci, cu 6.2 eficiență medie. Timișorencele au încheiat campionatul pe locul 5. Clubul municipal de pe Bega a decis să desființeze secția de baschet feminin în această vară.

În Cupa României, unde alb-violetele au ajuns în semifinală, a jucat două partide, cu 23:47 minute/meci, 7.5 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă, 3 mingi pierdute, 1.5 intercepții și 2 capace, cu 9 eficiență medie. În această vară a revenit și în lotul naționalei de senioare, pentru turneul amical de la Karlovy Vary.

Înainte să plece în Belgia, jucătoarea care poate evolua pe pozițiile 4 și 5 a jucat cu naționala de senioare la EuroBasket Women 2015, când tricolorele au evoluat la Timișoara. Stoiedin și-a făcut debutul în primul eșalon la Oradea, iar din 2009 s-a întors în orașul natal unde a jucat pentru Danzio.

Castelnuovo Scrivia este formația pentru care va juca Adina Stoiedin în sezonul următor. În sezonul precedent, Castelnuovo a fost pe locul 4 în grupa nordică din Serie A2. În play-off-ul din Nord a trecut de VelcoFin Vicenza cu 79-71 în primul tur, dar a cedat cu 57-59 în duelul cu Alpo Villafranca Verona.

*foto: SportPictures flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!