Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Agronomia București, câștigătoarea Cupei României 3x3 feminin, ediția 2019

Agronomia București, câștigătoarea Cupei României 3x3 feminin, ediția 2019

Sala Agronomia a găzduit marți, 29 octombrie, turneul final al Cupei României 3x3 feminin, ediția 2019. CS Agronomia București, în formula Sonia Vilcinschi, Anca Șipoș, Mihaela Chelariu, Claudia Ușurelu, a câștigat a doua ediție a competiției după ce a trecut în finală cu 21-16 de CSM Târgoviște. Rapid București s-a impus în finala mică, 20-13 cu Sportul Studențesc.

14 echipe au participat la turneul final al celei de-a doua ediții a Cupei României 3x3 feminin. Principalul scop al acestei competiții a fost acumularea de puncte pentru clasamentul care decide primele calificate direct la Jocurile Olimpice de anul viitor, astfel că au fost 20 de turnee premergătoare celui final, obligatorii pentru formațiile din campionat. Primele 11 au reunit toate echipele din LNBF, iar de la turneul 12 acestea au fost împărțite pe Est și Vest și au fost și alte formații participante.

La turneul final unele cluburi au optat să trimită jucătoare pe care se bazează și în LNBF, iar altele au apelat la alte jucătoare, pentru a bifa participarea. În faza grupelor, au fost trei echipe în grupele A și B, iar în grupele C și D au fost câte patru. Primele două clasate din fiecare grupă au avansat în faza eliminatorie.

CSM Târgoviște a fost pe locul unu în grupa A, cu două victorii, 21-11 cu CSM Satu Mare și 16-9 cu CS Rapid București. Formația din capitală a avansat grație victoriei cu CSM Satu Mare, scor 13-10. CSM Satu Mare era deținătoarea trofeului, după ce câștiga în luna mai prima ediție a CRF 3x3, 2018-2019. Doar Anna Kadar a participat la turneul final din capitală din formația care câștiga cupa în luna mai, la Satu Mare.

În toate jocurile din grupa B s-a ajuns la cele 21 de puncte care încheie partidele mai devreme. CS Agronomia a fost pe prima poziție, după 21-6 cu ACS KSE Târgu Secuiesc și 21-12 cu Olimpia CSU Brașov. Formația brașoveană s-a calificat mai departe după 21-14 cu covăsnencele.

FCC Baschet Arad a câștigat toate cele trei partide din grupa C (19-10 cu Sepsi Sf. Gheorghe, 18-16 cu Universitatea Cluj, 22-6 cu CSU Oradea). Universitatea Cluj a avansat cu două victorii (22-19 cu CSU Oradea și 21-11 cu Sepsi). Sepsi a fost pe trei după 21-12 cu CSU Oradea.

Sportul Studențesc a încheiat pe primul loc în grupa D, după trei succese (21-16 cu CSM Alexandria, 22-7 cu BC Sirius Tg. Mureș și 22-15 cu CS Phoenix Constanța). CSM Alexandria a obținut următorul loc în sferturi după ce s-a impus cu CS Phoenix Constanța (21-10) și BC Sirius Tg. Mureș (22-13). Sirius a fost pe trei după 21-15 cu Phoenix.

CSM Târgoviște a obținut cea mai clară victorie în sferturi după ce a învins cu 21-9 pe Universitatea Cluj. Sportul Studențesc a eliminat Olimpia CSU Brașov cu 18-9. CS Agronomia a trecut de CSM Alexandria cu 22-16. Cea mai mică diferență a fost în duelul dintre CS Rapid București și FCC Baschet Arad, câștigat de bucureștence cu 17-12.

CSM Târgoviște a mers în finală după ce s-a impus cu 22-14 în penultimul act cu Sportul Studențesc. În cealaltă semifinală s-au întâlnit două formații din capitală, Agronomia și Rapid, care au oferit o dispută echilibrată. Victoria le-a revenit celor de la Agronomia cu diferența minimă, 21-20.

A fost un nou duel între echipe din capitală în finala mică a turneului final. CS Rapid București a fost în formula Alexandra Lupusavei, Ana-Maria Cuatu, Florina Diaconu și Gabriela Vlad. Sportul Studențesc le-a avut în componență pe Maria Prenciu, Andreea Bejgu, Maria Militaru și Patricia Burlea. Rapidul a încheiat pe locul 3 după ce s-a impus cu 20-13.

Finala mare s-a disputat între CSM Târgoviște și CS Agronomia București. Dâmbovițencele au venit la turneu cu două componente ale naționalei de 3x3 care participa la Campionatul Mondial din vară, Ancuța Stoenescu și Gabriela Irimia, alături de Alina Chivu și Daiana Tănase. Agronomia le-a avut în componență pe Sonia Vilcinschi, Anca Șipoș, Mihaela Chelariu și Claudia Ușurelu. Bucureștencele s-au impus cu 21-16, Șipoș terminând finala cu trei minute și jumătate rămase din timpul regulamentar, după ce a înscris și a transformat și libera suplimentară.

Punctele acumulate în turneele CRF 3x3 contează pentru cursa de calificare la Tokyo 2020. FIBA a ascuns clasamentele și va organiza în 1 noiembrie o ceremonie la Utsunomiya, Japonia, în care vor fi anunțate echipele calificate direct la Jocurile Olimpice și cele care vor merge la turneele de calificare.

*foto: Alina Cojocaru

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!