Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Agronomia București primește vizita lui Sirius Târgu Mureș în primul meci al turului 1 din cupă

Agronomia București primește vizita lui Sirius Târgu Mureș în primul meci al turului 1 din cupă

CS Agronomia București și BC Sirius Târgu Mureș se întâlnesc miercuri, de la ora 14:00, în primul meci al dublei contând pentru primul tur al Cupei României. Este prima confruntare oficială între cele două echipe. Sirius a ajuns în 2017 în semifinalele competiției, în timp ce Agronomia este la a doua participare, fiind învinsă în turul 1 în ediția precedentă.

Formația din grupa Est găzduiește manșa tur, iar cea din grupa Vest va fi gazdă la retur. Agronomia București are un început mult mai bun de campionat față de adversara din primul tur al cupei. Bucureștencele au două victorii în trei partide pe care le-au disputat în grupa Est. În prima rundă au câștigat acasă cu Rapid București, scor 79-57, în etapa a doua au pierdut la Târgoviște, scor 73-47, iar în weekend au revenit de la -17 și s-au impus la Alexandria cu 56-49.

Anca Șipoș este cea mai bună marcatoare de la Agronomia în debutul de campionat, cu 18,7 puncte pe meci, plus 9,7 recuperări în cele trei partide jucate. O urmează Alexandra Chițanu cu 16,3 puncte pe meci, iar Mihaela Chelariu este cea mai bună recuperatoare a echipei cu 11,7 recuperări pe meci. Echipa din capitală are un nucelu important din sezonul trecut, iar Șipoș s-a alăturat de la campioană și a fost în double-double în două din cele trei meciuri.

BC Sirius Târgu Mureș a început sezonul cu două înfrângeri în grupa Vest, 43-80 acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc și 34-76 în deplasare cu FCC Baschet Arad. Formația mureșeană s-a înscris în ultima zi în campionat, după ce CSM Târgu Mureș (care a jucat în sezonul trecut în LNBF) a închis echipa de baschet feminin. La Sirius au revenit doar câteva dintre jucătoarele care au făcut trecerea la CSM în vara trecută, iar acest lucru s-a văzut în evoluțiile de până acum. Dacă adversarul din cupă nu are straniere în lot, formația din Târgu Mureș are o americancă, Brittney Dunbar. Aceasta are cea mai mare medie de puncte de la alb-roșii în primele două jocuri, 7,5 ppg, în timp ce Cristina Badi are 7 recuperări pe meci.

Va fi prima confruntare directă între Agronomia București și Sirius Târgu Mureș la nivel de senioare. Sirius promovase în LNBF când echipa bucureșteană a început să participe în Liga 1, iar în stagiunea precedentă, prima pentru Agronomia în Liga Națională, Sirius a lăsat CSM-ul să reprezinte orașul.

În ceea ce privește participarea în cupă, alb-verzile sunt pentru a doua oară în competiția knock-out. La debut, bucureștencele au pierdut dubla cu CSM Alexandria, după 54-58 în deplasare și 56-55 acasă. Agronomia a fost anul trecut a doua în clasamentul norocoaselor învinse, astfel că s-a oprit în primul tur.

Sirius Târgu Mureș va fi la a 3-a participare în Cupa României, iar cea mai bună clasare a obținut-o la debut, ediția 2016-2017. Trecea atunci în primul tur de CS Politehnica Național Iași cu o dublă victorie, 95-61 în deplasare și 87-73 acasă. Mureșencele ajungeau în semifinale la Final 8-ul de la Sfântu Gheorghe, după ce au trecut în sferturi de CSBT Alexandria cu 80-66. În penultimul act au pierdut cu 57-72 cu Olimpia CSU Brașov. În ediția următoare Sirius a pierdut în primul tur cu ACSBT Alexandria, cu două înfrângeri, 62-82 în deplasare și 61-74 acasă.

Partida dintre CS Agronomia București și BC Sirius Târgu Mureș, din primul tur al Cupei României, se dispută miercuri, de la ora 14:00, la Sala Agronomia din București. Returul va fi peste o săptămână, la Târgu Mureș. Între partidele din cupă, cele două echipe vor juca și în campionat. Sirius merge sâmbătă la Universitatea Cluj, iar Agronomia primește duminică vizita celor de la Phoenix Știința Constanța.

*foto: RB Photo facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!