Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Agronomia București revine și câștigă la Alexandria în etapa a 4-a din grupa Est

Agronomia București revine și câștigă la Alexandria în etapa a 4-a din grupa Est

CS Agronomia București s-a impus pe terenul celor de la CSM Alexandria în etapa a 4-a a grupei Est din Liga Națională de Baschet Feminin. Scorul a fost 49-56, pe sferturi 19-11, 19-15, 9-15, 2-15. Gazdele au jucat mai bine în prima repriză și s-au dus la un ecart maxim de 17 puncte în debutul sfertului trei, dar au avut multe minute legate în care nu au înscris. Agronomia a revenit în joc grație unui run de 12 puncte și a câștigat pe final.

CSM Alexandria a început meciul cu Viorela Voicu, Andreea Mazilu, Mihaela Mihai, Andreea Horlea și Paloma Cucu. Agronomia București le-a avut în formula de start pe Mihaela Chelariu, Georgiana Plăvițu, Alexandra Chițanu, Maria Militaru și Anca Șipoș.

Șipoș și Plăvițu au făcut 0-4, iar Cucu înscria primele două puncte ale gazdelor în minutul 4. Agronomia nu a găsit coșul timp de 5 minute, iar Horlea și Mazilu (cu 5 puncte) au dus scorul la 9-4. Vilcinschi a scuturat plasa de la distanță și Șipoș a egalat. Mazilu și-a mai trecut în cont două triple și Crăciunescu una, astfel că CSM Alexandria conducea cu 19-11 la prima pauză.

Gazdele au continuat să înscrie din spatele semicercului și s-au dus la +14 în minutul 12, după cinci puncte la rând ale lui Mihai. Ecartul s-a menținut între 10 și 14 puncte până la finalul perioadei de joc. La jumătatea partidei tabela arăta 38-26.

CSM Alexandria s-a distanțat la 17 puncte după revenirea de la vestiare, prin Mihai și Horlea. Teleormănencele au avut șase minute în care nu au găsit drumul spre coș, cu multe turnovers (inclusiv două de 24 de secunde) și oaspetele au profitat. Vilcinschi, Chițanu, Șipoș și Cristea au dus run-ul bucureștencelor la 12 puncte și scorul devenea 45-40. Horlea a oprit seceta din ofensiva gazdelor și a fost rândul Agronomiei să nu marcheze două minute. S-a ratat mult pe finalul perioadei de joc, iar Șipoș a stabilit scorul la ultima pauză, 47-41.

Au fost multe ratări și greșeli în startul sfertului patru, doar Vilcinschi punând două puncte pe tabelă în primele trei minute și jumătate. Fiereșteanu a înscris singurele două puncte reușite de gazde în acest sfert. Liberele lui Chelariu și tripla lui Șipoș au strâns ecartul la o singură lungime, 49-48 în minutul 36. Au continuat problemele în atac pentru teleormănence, care au făcut și câteva greșeli, iar Chelariu a transformat alte două libere cu care oaspetele treceau la conducere cu un punct. Plăvițu și Vilcinschi au mărit diferența în ultimele minute și scorul final a fost 49-56.

Anca Șipoș a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, în double-double cu 13 recuperări, plus 4 assist-uri, 7 intercepții, dar și 7 turnovers. Pentru Agronomia au mai înscris: Chelariu 9 puncte (9 recuperări), Vilcinschi 9 puncte (7 turnovers), Chițanu 6 puncte, Plăvițu 6 și Cristea 3 puncte.

Mihaela Mihai a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 15 puncte (3x3), plus 5 recuperări și 5 intercepții. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Mazilu 12 puncte (3x3, 6 turnovers), Crăciunescu 8 puncte, Horlea 8 puncte (6 recuperări), Voicu 2 puncte (8 recuperări), Cucu 2 puncte (7 recuperări, 6 turnovers) și Fiereșteanu 2 puncte (5 recuperări).

Oaspetele au făcut diferența de la linia de fault, cu 18 libere transformate față de 3, având și un plus la reușitele din semicerc, 13 față de 11. Gazdele au înscris mai mult de la distanță, 8 triple față de 4. 40-39 a fost scorul la recuperări, 7-4 la capace și 19-30 la puncte înscrise după turnovers.

Pentru cele două echipe urmează la mijlocul săptămânii viitoare prima manșă din primul tur al Cupei României. CSM Alexandria va juca în deplasare cu CSU Rookies Oradea, iar Agronomia București va primi vizita celor de la Sirius Târgu Mureș. În următoarea etapă din campionat, teleormănencele vor merge la Brașov, iar bucureștencele primesc vizita lui Phoenix Știința Constanța.

*foto: RB Photo facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!