Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Agronomia București se impune în fața Olimpiei Brașov în ultimul meci al etapei a 11-a

Agronomia București se impune în fața Olimpiei Brașov în ultimul meci al etapei a 11-a

CS Agronomia București s-a impus în fața Olimpiei CSU Brașov, scor 60-55 în ultimul meci al etapei a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Jocul era programat inițial pe 17 decembrie, dar s-a amânat câteva zile.

Milan Sokic le-a trimis pe parchet prima dată pe Plăvițu, Kovacs, Militaru, Șipoș și Cristea, iar Dan Calancea a replicat cu un prim 5 alcătuit din Pesovic, Armanu, David, Ciciovan și Dusanic.

Brașovul a deschis scorul și după o scurtă perioadă în care Agronomia a condus, trupa antrenată de Dan Calancea a revenit în față la 6-4 după coșul lui Pesovic. Anca Șipoș a izbutit egalarea (6-6), de unde cu excepția unui coș de la libere, următoarele șase puncte ale vizitatorelor au venit de la Biljana Pesovic (13-7). Două aruncări precise din spatele arcului de cerc pentru Agronomia au ajutat la egalarea situației, 13-13, dar Brașovul s-a dus la cinci puncte în față apoi (18-13), sfertul inaugural terminându-se cu reușita Alexandrei Bobar, 18-15.

Formația de sub Tâmpa și-a construit un avantaj de șapte puncte, 22-15, redus într-o perioadă de Agronomia la 22-19, de unde iar s-a ajuns la trei posesii în plus prin lay-up-ul lui Pesovic (28-19). Șipoș și Plăvițu au ținut trupa bucureșteană la 28-23 într-o perioadă de peste trei minute fără punct încasat, iar după apropierea la 30-27 cu sub 30 de secunde până la pauză, Brașovul a punctat prin Pesovic pentru 32-27 scorul pauzei. Sârboiaca oaspetelor și-a trecut în cont 19 puncte în prima repriză, fiind cea mai bună marcatoare a partidei până atunci.

Un ecart de trei-cinci puncte s-a stabilizat în primele minute ale sfertului al treiea, înainte ca Șipoș și Panait să egaleze, 36-36, reușita primei amintite fiind de la linia de fault după un tehnic încasat de antrenorul Brașovului. Agronomia a preluat conducerea la 38-36 și Olimpia CSU a oprit o perioadă de patru minute fără punct înscris prin perechea împărțită de libere din partea lui Pesovic (38-37), sârboaica ducându-și apoi echipa în față la 42-40. Oaspetele s-au desprins la șase puncte spre finalul sfertului, care s-a încheiat cu 48-44 după coșul lui Cristea.

Agronomia București a deschis cu un run de 9-0 ultimul sfert și scorul pe tabelă s-a modificat pentru 53-48, Armanu înscriind următoarele puncte pentru Brașov (57-53). Anca Șipoș a decis soarta partidei definitiv în favoarea gazdelor cu tripla sa la 60-53, moment urmat de două ratări de la distanță pentru brașovence, în cele din urmă scorul final fiind 60-55.

Formația din capitală ajunge la 3-7 bilanț în campionat și are următorul meci departe de casă, cu Sirius Târgu Mureș. Olimpia CSU Brașov coboară la 2-8 și o să primească vizita campioanei Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe în prima săptămână a anului viitor.

Anca Șipoș (19 puncte, 13 recuperări) respectiv Maria Panait (17 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, 3 intercepții) au fost principalele marcatoare pentru învingătoare. De la oaspete s-a remarcat în mod special Biljana Pesovic cu un double-double (25 de puncte, 13 recuperări), urmată de Ecaterina Armanu (13 puncte, 3 pase decisive).

*foto: arhivă Facebook Brădeanu Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!