Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Agronomia București se impune la o posesie cu CSM Alexandria după ce a condus și la 18 puncte

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.10.2018

CS Agronomia Bucureti a debutat cu victorie în grupa B a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Bucureștencele au trecut cu 61-58 de CSM Alexandria, pe sferturi: 16-12, 19-11, 18-14, 8-21. Alexandra Chițanu a fost din nou coșghetera formației din capitală, iar Mihaela Mihai a fost în double-double pentru oaspete. A fost a 3-a confruntare între cele două echipe, după dubla din cupă.

Ambele formații au avut meciul din prima etapă amânat, astfel că s-au confruntat pentru a 3-a dată la rând. În dubla din cupă victoriile au fost împărțite, cu fiecare câștigând pe propriul teren. Teleormănencele au avut +4 acasă, iar bucureștencele s-au impus la un punct în retur. CSM-ul s-a calificat în turul doi.

Agronomia a început meciul din etapa a 2-a din LNBF în formula Chelariu, Topală, Chițanu, Ușurelu și Casale. CSM Alexandria, formație nou-înființată cu o medie de vârstă foarte scăzută, a răspuns cu Mazilu, Bota, Mihai, Horlea și Cucu. Debutul partidei a fost echilibrat, cu cele două echipe trecând pe rând la conducere. Gazdele conduceau cu 16-12 la prima pauză. Echilibrul s-a rupt în a doua jumătate a sfertului secund, când ecartul a crescut la 17 puncte. 35-23 era scorul la pauza mare. Diferența s-a mărit cu încă patru lungimi în sfetul trei, după care tabela arăta 53-37. Cea mai mare distanță s-a înregistrat în debutul sfertului patru, de 18 puncte. Gazdele nu au mai înscris în ultimele patru minute, iar teleormănencele s-au apropiat și scorul final a fost 61-58.

Agronomia a stat mai bine la șuturile din semicerc (18 din 48 față de 12 din 36) și de la linia de fault (19/29 față de 10/17). Teleormănencele au marcat mai mult de după semicerc (8/33 față de 2/6) și au stat mai bine la recuperare (55 de mingi prinse la panou față de 36).

Alexandra Chițanu, de la gazde, a fost coșghetera partdei cu 20 de puncte la care a adăugat 4 recuperări și 4 pase decisive. Mihaela Chelariu a fost aproape de double-double pentru bucureștence, cu 9 puncte și 13 recuperări. De la Agronomia au mai înscris: Rantz 9 puncte, Vilcinschi 8, Casale 4, Topală 3, iar câte 2 puncte Ușurelu, Neagu, Militaru și Brudea.

Cătălina Crăciunescu a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 14 puncte la care a adăugat 4 recuperări. Singura senioară din lotul teleormănencelor, Mihaela Mihai, a fost în double-double cu 13 puncte și 11 recuperări, plus 6 assist-uri. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Mazilu 11 puncte, Horlea 8, Fieresteau 4, câte 2 puncte Lungu, Botorogeanu, Bota și Cucu.

CSM Alexandria întâlnește miercuri, de la ora 19, Rapid București. Agronomia stă în etapa intermediară și va juca în runda de la finalul săptămânii cu Rapidul.

*foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!