Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Agronomia București și Olimpia CSU Brașov se întâlnesc în premieră în LNBF

Agronomia București și Olimpia CSU Brașov se întâlnesc în premieră în LNBF

Agronomia București și Olimpia CSU Brașov se întâlnesc sâmbătă, de la ora 18:00, într-un meci contând pentru etapa a 6-a a grupei Est din Liga Națională de Baschet Feminin. Cele două formații sunt la egalitate cu câte 6 puncte și vor fi la primul duel în LNBF. Agronomia a mai întâlnit satelitul echipei de sub Tâmpa, în eșalonul secund.

Agronomia București a alternat victoriile cu înfrângerile în acest început de campionat. Alb-verzile au început grupa Est cu o victorie acasă în duelul cu concitadina Rapid București, scor 79-57, după care a urmat o înfrângere la Târgoviște, cu 47-73. A doua victorie a formației din capitală a venit pe terenul lui CSM Alexandria, cu 56-49, iar în etapa a 5-a bucureștencele pierdeau acasă cu Phoenix Știința Cosntanța, scor 43-48.

Olimpia CSU Brașov a început campionatul cu o înfrângere pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, scor 76-43. Au urmat două succese pentru alb-albastre, 73-65 în deplasare cu Rapid București și 86-55 acasă cu CSM Alexandria. Olimpia CSU a disputat duminica trecută restanța din etapa a 3-a cu CSM Târgoviște, fiind învinsă pe propriul teren, 57-78.

Anca Șipoș este coșghetera Agronomiei în campionat cu o medie de 17 puncte în cele patru meciuri, fiind și cea mai bună pasatoare a echipei, cu 2,5 assist-uri pe meci. Alexandra Chițanu o urmează cu 16,3 puncte pe meci, dar a ratat ultimul joc, fiind accidentată. Sonia Vilcinschi are 10 puncte pe partidă, iar Mihaela Chelariu este cea mai bună recuperatoare a echipei, cu 9,8 recuperări pe meci.

Dacă echipa bucureșteană a folosit până acum doar jucătoare autohtone, Olimpia CSU Brașov are patru straniere în lot, trei dintre ele având medii de peste 10 puncte pe partidă. Biljana Pesovic este coșghetera alb-albastrelor cu o medie de 16,3 puncte în 4 meciuri, fiind și cea mai bună pasatoare cu 3,5 assist-uri pe partidă. Ecaterina Armanu are 13 puncte pe meci și 8 recuperări (dar a jucat doar în jumătate din jocuri). Dragana Zubac le urmează cu 12 ppg, iar Cristalah Lyons are o medie de 11,3 puncte.

Brașovencele au avut intervale mai mari între partide, neavând de jucat în primul tur al Cupei României.  Formația de sub Tâmpa s-a calificat direct în turul secund fără să joace, profitând de retragerea celor de la CSM Sibiu. Agronomia București a jucat la jumătatea lunii trecute prima manșă a dublei cu BC Sirius Târgu Mureș și s-a impus acasă cu 60-45. Returul nu s-a disputat la data stabilită inițial și a fost amânat pentru 10 noiembrie.

Bucureștencele pornesc cu prima șansă la calificare și dacă trec în turul următor vor întâlni CS Municipal Alexandria. Olimpia CSU Brașov va juca cu FCC Baschet Arad în turul secund al cupei. Este o reeditare a duelurilor din turul inaugural al ediției precedente a cupei, când a fost un duel de la distanță pentru obținerea locului de lucky-loser. Atunci brașovencele au luat fața bucureștencelor și au fost norocoasele învinse care au avansat în faza următoare.

Deși nu s-a întâlnit până acum cu echipa mare a Olimpiei CSU Brașov, este de menționat că Agronomia a are patru meciuri oficiale cu satelitul formației brașovene, în Liga 1. În stagiunea 2016-2017 Olimpia CSU 2 s-a impus în ambele partide, iar în ediția 2017-2018 ambele victorii le-au revenit bucureștencelor.

Dacă în cupa de anul trecut a fost un duel indirect între Agronomia București și Olimpia CSU Brașov, mâine va avea loc prima confruntare directă între cele două echipe. Meciul se joacă de la ora 18:00 la Sala Agronomia din capitală. Brigada de arbitri va fi formată din Alexandru Ivan, Matei Bănică și Cristina Anuței, iar Bedir Sefer va fi comisar.

*foto: RB Photo facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!