Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Agronomia găzduiește duelul bucureștean cu Rapidul din prima etapă a LNBF

Agronomia găzduiește duelul bucureștean cu Rapidul din prima etapă a LNBF

CS Agronomia București și CS Rapid București se întâlnesc miercuri, 2 octombrie, de la ora 20:15, în prima rundă a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Cele două formații bucureștene sunt repartizate în grupa Est în prima fază a campionatului. Au fost colege de grupă și în sezonul trecut, când au fost în a doua grupă valorică în ambele faze ale campionatului.

Meciurile din grupa Est deschid noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Primul joc al noului campionat va fi la Sfântu Gheorghe, între campioana ACS Sepsi SIC și Olimpia CSU Brașov, de la ora 19:00. Duelul dintre echipele din capitală va fi al doilea meci din LNBF 2019-2020, începând de la 20:15. A treia partidă din această rundă în grupa Est, dintre CSM Alexandria și CSM Târgoviște, a fost amânată pentru luna noiembrie.

Cele două formații bucureștene sunt din nou în aceeași grupă în campionat, după ce în sezonul precedent au fost în a doua grupă valorică. În acest an prima fază a LNBF se desfășoară cu grupe geografice, care au fost realizate ținându-se cont și de clasamentul din stagiunea precedentă.

Agronomia și Rapid s-au întâlnit de 5 ori în ediția precedentă a Ligii Naționale. Cele două echipe și-au împărțit victoriile. Agronomia s-a impus la un punct în primul meci (60-59), iar Rapidul a câștigat acasă cu 73-59. În faza a doua a sezonului regulat, tot în a doua grupă valorică, s-au impus de fiecare dată oaspetele. Rapidul a câștigat cu 69-60, iar Agronomia cu 66-64.

Ambele echipe s-au bazat pe jucătoare autohtone în stagiunea precedentă. Florina Stănici (Diaconu) a avut cel mai mare total de puncte înscrise în precedenta ediție a LNBF (561 în 24 de jocuri), cu a doua medie de puncte pe meci (23.38). Alexandra Chițanu a fost principala marcatoare a Agronomiei, cu 443 de puncte în 26 de meciuri (17.04 medie).

De menționat că Rapidul ar fi putut ajunge în play-off-ul campionatului cu punctele câștigate pe teren, dar penalizarea de 5 puncte pentru că n-a avut echipă într-un CN de junioare (cum cerea regulamentul), le-a făcut pe rapidiste să joace doar pentru locurile 9-13. În ultimul meci al sezonului între formațiile bucureștene scorul a fost 77-66 pentru alb-vișinii. Acestea au încheiat campionatul pe locul 10, iar alb-verzile pe 11.

Agronomia și Rapid s-au întâlnit și în cadrul Ligii 1 înainte ca eșalonul secund să fie unit cu primul eșalon în vara trecută. Au fost confruntări atât în faza semifinală din Liga 1, cât și la turneul de promovare din 2017. Atunci rapidistele s-au impus în duelul direct și au obținut promovarea de pe locul doi, dar clubul a optat tot pentru înscrierea în liga secundă în stagiunea următoare. Agronomia avut atunci ocazia să urce în LNBF în locul Rapidului, dar a mers tot în Liga 1. Și în această vară formațiile bucureștene au preferat eșalonul secund la prima rundă de înscrieri, dar până la urmă federația a decis să unească din nou cele două campionate de senioare, a scăzut taxele și s-a mers pe grupe regionale în prima fază.

Cele două echipe bucureștene au avut și câteva dueluri în CR 3x3 în ultima perioadă. În ultimele săptămâni au fost organizate separat turnee pentru Vest și Est, iar cele două formații din capitală s-au întâlnit și în finale.

Agronomia București și Rapid București se întâlnesc miercuri, de la ora 20:15, la sala Agronomia. Partida contează pentru prima etapă din grupa Est a LNBF. Reamintim că primele trei clasate din această grupă vor avansa în grupa A din faza a doua, unde vor ajunge și primele trei din Vest. Echipele de sub linia calificării vor juca în grupa B în a doua fază a sezonului regulat.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!