Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Agronomia se impune în derby-ul bucureștean cu Rapid după un meci pe care l-a controlat

Agronomia se impune în derby-ul bucureștean cu Rapid după un meci pe care l-a controlat

Agronomia București și Rapid București s-au întâlnit în această seară în al doilea meci al etapei 1 din LNBF, grupa Est. Gazdele s-au impus cu 79-57, pe sferturi: 27-14, 14-10, 16-17, 22-16. Agronomia a început meciul cu un run de 12 puncte și s-a distanțat la un maxim de 28 de puncte în sfertul patru. Chițanu a reușit 31 de puncte pentru învingătoare, la care Șipoș și Chelariu au fost în double-double, în timp ce de la învinse s-a remarcat Stănici (Diaconu).

Agronomia București a început partida cu Mihaela Chelariu – c, Georgiana Plăvițu, Alexandra Chițanu, Anca Șipoș (venită de la campioana Sepsi) și Maria Militaru (U23). Rapid București le-a avut în formula de start pe Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu) – c, Cristina Grigore (U23) și Gabriela Vlad.

Gazdele au dominat debutul partidei, Chițanu și Șipos au marcat primele din spatele semicercului, iar Militaru și Chițanu au dus run-ul Agronomiei la 12 puncte. Burlakova a înscris primul coș al Rapidului la intrarea în minutul patru, iar Lupusavei a făcut 12-4. Alb-verzile au scuturat din nou plasa de la distanță și s-au dus la 17 puncte în față. Stănici (Diaconu) și tripla lui Cazacu au strâns diferența la 11 lungimi. Doar Șipoș a mai înscris în finalul sfertului și scorul primei pauze a fost 27-14.

În sfertul secund nu a fost un ritm susținut în ceea ce privește coșurile marcate, cu perioade în care s-a înscris o singură dată pe minut sau chiar mai puțin. Oaspetele au reușit să se apropie la 11 puncte, dar din nou Agronomia s-a distanțat. La jumătatea partidei tabela arăta 41-24. Gazdele și-au mărit ecartul la 24 de puncte în minutul 27, dar nu au mai înscris până la finalul perioadei de joc. Rapidul a redus cu 8 puncte ecartul și la ultima pauză s-a intrat cu scorul de 57-41, după un sfert câștigat de oaspete pentru un punct.

Stănici a marcat din spatele semicercului în startul sfertului patru și și-a apropiat echipa la 13 puncte, dar au urmat aproape 5 minute în care feroviarele nu au găsit drumul spre coș. Chițanu, Chelariu, Șipoș și Mititelu au contribuit la run-ul de 15 puncte cu care Agronomia s-a distanțat la 28 de puncte, scor 72-44. Lupusavei și Cazacu au răspuns cu reușite de după semicerc, dar diferența nu a mai scăzut sub 22 de puncte până la finalul partidei. Scorul final a fost 79-57 și Agronomia urcă pe doi în grupa Est, în spatele campioanei ACS Sepsi SIC, care s-a impus la diferență mai mare azi.

Gazdele duelului bucureștean au făcut diferența cu 50 de puncte înscrise din spațiul de trei secunde față de 20. 51-32 a fost scorul la recuperări și 18-5 la puncte înscrise după recuperări ofensive. Agronomia a încheiat partida cu 48% la șuturile din acțiune (35/72), iar Rapidul a avut 34% (21/61). Alb-vișiniile au stat puțin mai bine la libere, cu 10 libere transformate din 16, față de 2/8.

Alexandra Chițanu a fost coșghetera partidei cu 31 de puncte (5x3), plus 5 recuperări. Anca Șipoș și Mihaela Chelariu au încheiat în double-double, cu 19 puncte și 11 recuperări, respectiv 11 puncte și 13 recuperări. De la învingătoare au mai înscris: Militaru 8 puncte (5 recuperări), Plăvițu 6 puncte (5 recuperări, 6 assist-uri) și Vilcinschi 4 puncte.

Florina Stănici (Diaconu) a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 19 puncte, plus 6 recuperări. Pentru Rapid au mai înscris: Lupusavei 11 puncte, Cazacu 9 puncte (7 recuperări), Burlakova 9 puncte, Cuatu 3, Vlad 2, Grigore 2 și Manea 2 puncte (5 recuperări).

Pentru Rapid urmează un meci acasă cu Olimpia CSU Brașov, sâmbătă de la ora 14:30. Agronomia are jocul din runda secundă amânat cu câteva zile și îl va disputa miercuri, 9 octombrie, în deplasare la CSM Târgoviște.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!