Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Alba Iulia vs Târgoviște, primul mare derby al sezonului

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
11.10.2013

Liga Națională

Etapa 2

Sala Universității din Alba Iulia

Sâmbătă, ora 18:00

1-0 Fișa meciului 1-0

Ocupanta locului 4 la finalul sezonului trecut, CSU Alba Iulia întâlnește vicecampioana României, CSM Târgoviște într-un meci ce contează pentru etapa a 2-a din Liga Națională de baschet feminin.

Multe lucruri s-au schimbat de la ultima confruntare directă dintre cele două echipe. În sezonul trecut, târgoviștencele erau cotate mari favorite la câștigarea campionatul având în componență jucătoare de clasă ale Europei, iar Alba Iulia o formație bună a campionatului, dar ce a avut multe sincope. Acum lucrurile stau cu totul altfel, ardelencele dispun de baschetbaliste valoroase ce formează un lot omogen și sunt cotate ca fiind una dintre favorite la câștigarea campionatului în noul sezon. De partea cealaltă, Târgoviște a întâmpinat mari probleme financiare în această vară, spunându-se la un moment dat că s-ar putea desfința, dar mai apoi a găsit resursele pentru a forma o echipă competitivă ce are în componență 7 straniere.

În ceea ce privește sezonul 2013/2014, ambele formații sunt neînvinse, reușind calificări fără probleme în sferturile Cupei României, dar și victorii mai mult decât convingătoare în prima etapă de campionat. Chiar mai mult, etapa inaugurală din LNBF, ambele echipe au reușit performanța de a marca 100 de puncte, Alba Iulia în victoria din deplasare cu Timișoara, scor 100-37, iar dâmbovițencele în succesul de pe teren propriu, scor 111-28 , cu Târgu Mureș.

La ultimul duel direct din sala Universității din Alba Iulia, în 21 aprilie, în semifinalele stagiunii precedente, CSU Alba Iulia a obţinut cea mai importantă victorie din istoria clubului, 81-79 cu CSM Târgovişte. Atunci, elevele pregătite de Miroslav Popov au obținut o victorie surprinzătoare, dar totodată meritată, trimițând semifinala în meciul decisiv. Legat de confruntăriile directe, vicecampioana României conduce detașat întâlnirea cu adversara de sâmbătă seară. Trupa antrenată din această vară de Dan Fleșeriu are un palmares de 11 victorii obține și doar o înfrângere suferită.

Acest prim derby al Ligii Naționale de baschet feminin se anunță unul foarte interesant. Rămâne de văzut cine va izbuti să obțină victoria în această confruntare care pare la prima vedere că are o favorită certă. Gazdele pornesc cu prima șansă datorită faptului că evoluează în fața propriilor suporteri și sunt o echipă mai omogenă, reunindu-se cu câteva săptămâni înaintea dâmbovițencelor.

Un nou episod CSU Alba Iulia - CSM Târgoviște se joacă sâmbătă, 12 octombri, începând cu ora 18:00. Brigada de arbitrii care vor oficia acest derby va fi condusă din Fabiana Martinescu și Cristian Trofim, în timp ce observator de joc din partea FRB a fost delegat Alina Moanță.

Foto: Marius Tudor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!