Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Alexandra Sasebeş: „Antrenamentele cât și minutele pe care le primesc în teren mă pregătesc pentru anii ce vor urma”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.04.2014

BCM Danzio Timișoara a debutat cu stângul în play-off după ce a cedat pe terenul echipei campioană în exercițiu, ICIM Arad, scor 40-76. Cele mai eficiente sportive din lotul grupării bănățene au fost sârboaica Milana Zivadinovic, respectiv baschetbalista de doar 17 ani, Alexandra Sasebeş, aceasta din urmă reușind cea mai bună prestație din actuala stagiune. Alexandra a stat de vorbă cu TotalBaschet despre acest prim meci din play-off, despre evoluția sa, dar și despre ceea ce așteptări are de la meciul 2 al seriei cu ICIM Arad.

Cum ai descrie acest prim meci din play-off împotriva celor de la ICIM Arad?

În primul rand aș vrea să spun că mă bucur că am reușit să ne calificăm în play-off în ciuda parcursului dificil pe care l-a avut echipa în acest sezon. Cât despre confruntarea cu Arad, a fost un meci în care șansele au fost îndreptate către ele, însă noi am încercat să jucăm detașat, indiferent de adversar și rezultat. Lotul lor este mai puternic decât al nostru, iar victoria arădencelor era așteptată.

Ai avut o prestație foarte bună în duelul cu ICIM și ai primit multe minute de joc. Ce înseamnă pentru tine aceste lucruri?

Pentru mine reprezintă o mare realizare faptul că am petrecut atâtea minute în teren și evolutia mea a fost una bună datorită încrederii pe care mi-a acordat-o antrenorul și datorită susținerii morale din partea fetelor.

Cum te-ai simțit să fii în teren cu jucătoare precum Monika Brosovszky sau Monique Coker?

Este o senzație foarte placută să poți juca împotriva unor jucătoare de valoarea lor. Pot spune că atât antrenamentele de la echipă cât și minutele pe care le mai primesc în teren mă pregătesc pentru anii ce vor urma.

Ce așteptări ai de la meciul 2 al seriei, cel de la Timișoara?

Pentru meciul de la Timisoara, sper ca echipa să mearga mai bine decât la Arad, iar eu sper să prind cât mai multe minute și să am o evoluție cât mai bună.

Antrenorul Dan Ionescu a deplasat la Arad 8 baschetbaliste, iar pe Alexandra Sasebeş a folosit-o în teren preț de 23 de minute și 43 de secunde. În top acest timp, tânăra jucătoare și-a trecut în cont 7 puncte, fiind a 3-a marcatoare pentru Danzio la Arad, o recuperare și 3 interceții, totul pentru un indice la eficiență de 8 unități, reușind astfel cel mai bun meci personal al sezonului 2013-2014. Din punct de vedere al procentajelor, Alexandra a terminat cu 50% (2/4) de la 2 puncte, respectiv 50% (1/2) de la mare distanță.

În sezonul curent de LNBF, Alexandra Sasebeş a bifat 8 prezențe în echipamentul echipei din Timișoara, timp în care a contabilizat medii de 1.5 puncte, 1.5 recuperări, 0.5 pase decisive, 0.9 intercepții, 1.1 mingi pierdute și 1.6 în dreptul eficienței, totul în 11:15 minute jucate în medie pe partidă. 

*Foto: timisoreni.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!