Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Amanda Thompson, din nou în double-double la un meci important al Universității Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.03.2018

Universitatea Cluj-Napoca s-a impus cu 72-71 în meciul care a deschis seria cu CSBT Alexandria, din primul tur de play-off. Alb-negrele au condus în prima parte cu 15 puncte, dar oaspetele au revenit și au preluat conducerea, profitând și de accidentarea lui Vorpahl. Amanda Thompson a înscris coșul victoriei în final.

Amanda Thompson a reușit un nou double-double pentru vicecampioană într-un meci important din această ediție de campionat. Americanca a încheiat partida cu 19 puncte la care a adăugat 16 recuperări (6 ofensive/10 defensive). A jucat 38 de minute, cu 8/14 la aruncările de două puncte (57%), 1/2 de la distanță și 0/2 de la linia de fault. Thompson a mai avut 6 pase decisive, o minge pierdută și un capac, pentru +32 în dreptul eficienței.

Aceasta a mai reușit un buzzer-beater victorios pentru Universitatea Cluj-Napoca, la Alba Iulia. Este al 6-lea double-double al său în acest campionat, conform statisticii de pe site-ul frb, unde lipsește cea de la meciul din deplasare, cu CSU Alba Iulia, astfel că mediile jucătoarelor de la „U” diferă față de cele reale. Thompson a mai fost în double-double la meciul decisiv cu ACS Sepsi SIC, cel în urma căruia clujencele s-au calificat în grupa 1-5. De asemenea, americanca a contribuit cu un double-double la partida care a încheiat turneul de la Alexandria, când alb-negrele și-au asigurat avantajul terenului propriu în primul tur de play-off.

Aida Kalusic a contribuit cu 17 puncte în aproape 20 de minute. Bosniaca a marcat 6 din 12 aruncări de la semidistanță și 5 din 5 libere. A mai avut 7 recuperări (4/3), pentru +18 indice al eficienței.

Leslie Vorpahl a jucat doar 18:09 minute, ieșind accidentată în penultimul minut al sfertului secund. Fundașul a înscris 14 puncte (1/4 din interiorul semicercului și 4/5 de la distanță). Aceasta a mai avut 3 recuperări, 4 pase decisive și o minge pierdută, cu +16 indice al eficienței.

Tânăra Irina Părău a încheiat partida cu 10 puncte în 21:55 minute, chiar în ziua în care a împlinit 18 ani. Pivotul clunjean a înscris cu toate cele 4 aruncări pe două puncte pe care le-a încercat și a transformat 2 din 4 libere. A mai avut 5 recuperări, o minge pierdută și un capac, pentru +13 în dreptul eficienței.

A doua partidă din acest duel de play-off se joacă marți, 27 martie, la Alexandria. Dacă gazdele se impun, atunci meciul decisiv va avea loc în 30 martie, la Cluj-Napoca.  

*foto: cjsport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!