Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ana Ferariu, tânărul pariu al naționalei noastre

Paul Olar

Paul Olar
21.11.2015

Echipa națională de senioare a României dispută astăzi, 21 noiembrie, întâiul joc din campania de calificare pentru EuroBasket 2017. Formația noastră își măsoară forțele cu reprezentativa similară a Bosniei, încleștarea urmând să demareze la ora 19:00, în direct la postul public de televiziune.

Nu este nicio surpriză faptul că tricolorele abordează jocul cu un nou staff tehnic, ce îl are în prim plan pe Miroslav Popov. Antrenorul de la CSU Alba Iulia va colabora cu secunzii George Lăncrăjan, respectiv Monika Brosovszky Boriga. Renumitul tehnician ex-iugoslav se bazează pe nucleul de bază al României de la EuroBasket 2015.

Practic, în efectiv se vor regăsi sportive consacrate precum Gabriela Mărginean, Florina Pașcalău, Claudia Pop sau Annemarie Părău. O decizie neașteptată este reprezentată însă de convocarea Anei Ferariu.

Legitimată la CSU Olimpia Braoșov, Ferariu este cea mai tânără componentă a trupei României. Ana s-a născut pe 23 iulie 1997, măsoară 1.78 m și activează pe postul de fundaș. Încă de acum trei ani, brașoveanca s-a anunțat drept una viitoarele baschetbaliste de valoare ale țării.

Mai exact, într-un meci de la Campionatul European U16, sportiva a înregistrat o performanță rară, și anume un quadruple-double, alcătuit din 23 de puncte, 12 recuperări, 10 pase decisive, 10 intercepții și un capac. România a depășit atunci Irlanda, scor 82-49.

Ana și-a continuat ascensiunea sub tricolor, ajutând naționala noastră să se claseze pe locul șase la europeanul U18, Divizia B. Baschetbalista de „sub Tâmpa” a fost una dintre cele mai eficiente eleve ale lui Mădălin Piperea, contabilizând statistici de 11.8 puncte, 6.0 recuperări și 3.0 pase decisive.

Iată că Miroslav Popov a decis să o răsplătească pe Ferariu printr-o convocare la senioare. Deși nu va prinde probabil foarte multe minute pe parchet, experiența din această toamnă va constitui o piatră de temelie în cariera Anei. Ea are ocazia să ia pulsul unei mari întreceri continentale, pregătindu-se cot la cot cu Mărginean și compania.

„Ana Ferariu este o tânără de perspectivă. Chiar dacă dispune de mult talent, ea trebuie să înțeleagă că mai are mult de muncit. Fără muncă nu se poate ajunge departe.” – Miroslav Popov

*Foto: fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!