Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ANALIZĂ. Divizia A, feminin: CSU Alba Iulia, protagonista etapei a doua

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
08.10.2011

Indiferent de rezultatul derby-ului dintre BC ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad şi CSM Târgovişte, partidă care va avea loc marţi, 11 octombrie, etapa a doua a fost una destul de disputată, însă fără surprize pentru cunoscători. Aşa cum a fost normal, şi de această dată, favoritele s-au impus aşa cum era de aşteptat, ierarhia în clasament fiind, până acum, conform pronosticurilor făcute la debutul actualei stagiuni.

Mai citiţi şi:
ANALIZĂ. Divizia A, feminin: Nicio surpriză în prima etapă
Jucătoarea etapei a doua: Brandie Hoskins

Dacă ar fi să punctăm la capitolul "surprize" atunci succesul formaţiei CS Universitatea "1 Decembrie" Alba Iulia, scor 76-61, cu Danzio Timişoara, pe propriul teren, poate bifa acest capitol. Victoria ardelencelor este cu atât mai preţioasă cu cât a venit în faţa unei grupări care a fost, sezonul trecut, în topul primei ligi şi are, la această oră, un lot competitiv şi experimentat.

Chiar dacă a fost, constant, printre favoritele la titlu, anul acesta Bball 6 Sepsi Sfântu Gheorghe pare să nu aibă răspuns nici măcar în faţa unor grupări care nu au ca obiectiv nici măcar o clasare în primele şase locuri. Gruparea din Covasna a cedat, scor 62-75, în Capitală, disputa cu Rapid Bucureşti, după un meci pe care gazdele l-au dominat din cea de-a doua perioadă.

SCM Craiova nu a avut emoţii cu CSM Sportul Studenţesc Bucureşti şi a câştigat, acasă, cu scorul de 88-62, în timp ce CST Alexandria a învins, tot în propria arenă, scor 74-59, pe Politehnica Naţional Iaşi. Olimpia Bucureşti nu a putut să-i facă faţă echipei Nova Vita Târgu Mureş, scor 50-81, în timp ce Olimpia Braşov a pierdut şi ea duelul cu CSM Satu Mare, scor 45-72.

În aceste condiţii, înaintea derby-ului de marţi, dintre BC ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad şi CSM Târgovişte, gruparea din Arad rămâne lider în Divizia A, cu maximum de puncte, patru. Tot două victorii din două posibile au realizat şi echipele SCM Craiova, Municipal Satu Mare, Nova Vita Târgu Mureş, CST Alexandria şi CS Universitatea "1 Decembrie" Alba Iulia, toate aceste formaţii fiind departajate de coşaveraj.

La polul opus al clasamentului, Bball 6 Sfântu Gheorghe se află pe ultimul loc, cu nicio victorie din două etape, în aceeaşi situaţie aflându-se alte cinci echipe: Olimpia Braşov, Politehnica Naţional Iaşi, CSM Sportul Studenţesc Bucureşti, Universitatea Oradea şi Olimpia Bucureşti.

sursa foto: bkfocus.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!