Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ANALIZĂ. Divizia A, feminin: Nicio surpriză în prima etapă

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
03.10.2011

Prima etapă a Diviziei A, la feminin, nu a avut parte de rezultate surpriză, favoritele reuşind să se impună în toate partidele. Au fost câteva meciuri în care scorul a fost ceva mai strâns decât se aştepta, însă acest lucru poate fi pus şi pe seama debutului în competiţie sau pe dorinţa antrenorilor de a încerca mai multe formule de echipă.

Mai citiţi şi:
Jucătoarea primei etape: Chrissy Givens


După ce sezonul trecut a luptat pentru titlu, anul acesta Bball Sepsi Sfântu Gheorghe pare, cel puţin la începutul campionatului, o formaţie de pluton, în care obiectivul grupării din Covasna nu ar avea cum să fie podiumul. Partida pierdută la scor cu ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad, 35-83, ne-a arătat că Sepsi are multe lacune şi un lot incomplet pentru Final Four.

CSM Satu Mare a câştigat la pas întâlnirea cu Universitatea CSM Oradea, scor 72-44, şi speră ca acest sezon să repete performanţa din ediţia precedentă, ajungând până în finala primei ligi, la feminin. Formaţia pregătită de Dan Fleşeriu şi-a asigurat victoria încă de la pauză, după care tehnicianul vicecampioanei a rulat tot lotul pe care l-a avut la dispoziţie.

Bega Danzio Timişoara s-a impus mai greu decât se aştepta în faţa echipei Olimpia Bucureşti, scor 69-50, însă victoria rămâne victorie, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru Nova Vita Târgu Mureş, care a trecut cu 74-54 de Politehnica Naţional Iaşi, însă după un debut cu emoţii, în care adversarele au şi condus de şase ori, însă fără efect pe tabelă la finalul întâlnirii.

SCM CSS Universiatea Craiova pare o altă echipă decât în inter-sezon, gruparea din Bănie impunându-se la o diferenţă semnificativă, scor 81-49, în faţa Universităţii Cluj. Jucătoarele de la CSM Târgovişte au trecut fără probleme de Olimpia Braşov, 81-42, şi aşteaptă derby-ul din runda următoare cu ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad.

Alte două formaţii care vor avea un cuvând de spus în actuala stagiune, CST Alexandria şi CSU LPS Alba Iulia au câştigat partidele cu echipele Rapid Bucureşti, scor 60-47, respectiv CSM Sportul Studenţesc Bucureşti, scor 85-70. Rapid nu pare să mai aibă aceeaşi forţă ofensivă după ce a pierdut-o pe Forina Diaconu, în timp ce CSM Sportul Studenţesc arată mult mai bine acum şi pare o grupare care poate face surprize.

În prima etapă a Diviziei A, la feminin, nicio formaţie nu a beneficiat de avantajul terenului propriu deoarece Federaţia Română de Baschet a decis ca toate întâlnirile acestei rude să se desfăşoare într-o singură localitate, la Sibiu, după modelul din campionatul francez. Chiar şi aşa, nu am avut parte de un rezultat care să iasă în evidenţă în cele opt meciuri disputate.

După prima etapă, lider în clasament este echipa ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad care le devansează, la coşaveraj, pe CSM Târgovişte şi pe SCM Universitatea Craiova. Ultimele trei poziţii sunt ocupate, în ordine, de Universitatea Cluj, Olimpia Braşov şi de Bball Sepsi Sfântu Gheorghe. Etapa a doua a primei ligi, la feminin, este programată pe 8 octombrie.

sursa foto: sportarad.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!