Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Analiză: Sepsi Sfântu Gheorghe în „Crunch Time”

Analiză: Sepsi Sfântu Gheorghe în „Crunch Time”

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat din faza grupelor Women’s EuroCup după un parcurs cu patru victorii și două eșecuri. Trupa din Covasna a bifat trei victorii pe teren propriu, în meciurile cu UNI Győr și BC Prometey diferența fiind de cel mult două posesii.

Campioana României a fost în doar două cazuri pusă într-o situație clară, fie să piardă la o diferență mare, cum a fost meciul cu Prometey (64-84) din debutul Grupei B, fie să se impună cu un scor liniștitor, în fața lui Elazig Ozel Idare (62-47). În rest, Sepsi a terminat restul partidelor la cel mult două posesii în fața sau în urma adversarelor.

Situația 1 – vs. UNI Győr (meciul tur) – 70-65

Sepsi a abordat ultimele șase minute ale meciului în avantaj, 61-52, după ce a încasat o triplă de la Oroszova. Reprezentanta României a comis din acel moment trei turnovers și a avut două ratări, Győr apropiindu-se la 61-58, prin coșurile lui Mompremier, Dombai și Nagy. Cu excepția ultimei menționate, celelalte două aveau cel puțin 50% precizie la nivelul aruncărilor, Mompremier fiind chiar principala marcatoare a maghiarelor.

Formația antrenată de Zoran Mikes a terminat cu 4/6 din acțiune, dar doar 1/4 de la linia de fault, perioadă în care oaspetele au replicat cu 3/5 din acțiune, însă au comis trei greșeli personale în momente cruciale, în două dintre aceste cazuri ajungându-se la aruncări libere.

Covăsnencele au eliminat excelent principalul pericol, pe Mompremier, pivotul lui Győr trecându-și în cont un singur coș în ultimele trei minute, asta după ce până atunci își asumase 14 aruncări pe parcursul partidei.

Situația 2 – vs. BC Prometey (meciul retur) – 80-78

În acest caz, Sepsi-SIC se afla în avantaj (69-66), dublându-și avantajul la intrarea în ultimele 4 minute, scor 73-66. Covăsnencele au gestionat excelent câteva atacuri, după cum se poate vedea în faza de mai jos, prin care s-a ajuns la 77-68.

Defensiva a contat în mare măsură în acest parcurs, apărarea agresivă om la om sau în unele cazuri zona funcționând ideal și Prometey n-a găsit o aruncare îndeajuns de liberă sau bine pregătită pentru a înscrie.

În ciuda unor nesincronizări, care au dus la coșuri ușoare din spatele arcului de cerc, precum în exemplul următor sau apoi la 80-78, Sepsi a arătat excelent în fața unui adversar care până atunci nu pierduse pe plan european (3-0), dar nici în competițiile interne (10-0). Jovana Pasic și colegele sale au oprit-o pe Joyner Holmes în toată această perioadă, după ce anterior marcase peste 20 de puncte, însă au avut probleme în a limita coșurile lui Ariel Atkins, principalul motiv pentru care Prometey a cedat cu doar două puncte diferență.

Situația 3 – vs. Elazig Ozel Idare (meciul retur) – 71-65

Un exemplu care scoate în evidență momentele slabe ale lui Sepsi din finalul meciului și nu se încadrează în termenul „Crunch Time”, doar dacă avem în vedere diferența de puncte la terminarea jocului. Covăsnencele conduceau cu 68-56 când erau patru minute din meci, perioadă după care au avut un singur coș până la final din patru încercări.

Elazig a câștigat momentele de final cu un parțial de 9-3, forțând Sepsi să faulteze de trei ori și să irosească posesia în patru rânduri. Doar Pasic a punctat pentru românce, de la distanță, Wallace și Fraser fiind fără inspirație, după ce până în ultimele 4 minute au contribuit împreună la 42 de puncte pentru Sepsi.

Situația 4 – vs. UNI Győr (meciul retur) – 69-73

Lupta a început de la 65-65, egalitatea menținându-se până la 69-69. Sepsi a avut 2/4 din acțiune în perioada amintită, iar maghiarele 2/6, Győr forțând Sepsi să piardă de două ori posesia.

Defensivele au fucționat perfect în ambele tabere, în cazul lui Sepsi mai ales cât timp scorul era egal sau adversarele conduceau cu cel mult două puncte.

Soarta jocului a curs în favoarea lui Győr prin două faze diferite, mai întâi cu un atac pozițional finalizat prin prezența importantă și decisivă a pivotului Mompremier și apoi după o fază irosită de Sepsi, replica maghiarelor venind pe contraatac.

Ies în evidență cele cinci ratări ale covăsnencelor după ce tabela arăta 69-69, lipsa coșurilor în ultimele 3:30 de minute pentru echipa lui Zoran Mikes cântărind decisiv în acest eșec din Ungaria. De asemenea, spre deosebire de manșa tur, acum Sepsi i-a lăsat spațiu de manevră lui Mompremier și pivotul adversarelor a prins cel mai bun meci din EuroCup, cu 18 puncte și 27 de recuperări.

Per total, Sepsi a câștigat meciurile în care a condus la intrarea în „Crunch Time”, deși nu și-a menținut ecartul de care dispunea. Excepția a fost la Győr, unde Sepsi-SIC a pierdut, însă în acel caz perioada amintită a început de la scor egal.

 

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!