Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Anamaria Pop va juca în Ungaria în următorii 4 ani

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.08.2018

Anamaria Pop va evolua la KSC Szekszárd, din Ungaria, în următoarele 4 sezoane. Fundașul împlinește vineri 16 ani și a fost cea mai bună marcatoare a naționalei feminine U16 în faza grupelor la Campionatul European, Divizia B, care se dispută în aceste zile în Muntenegru. Aceasta a fost MVP și coșgheteră la diverse campionate naționale de juniori în ultimii ani.

Anunțul transferului în Ungaria a fost făcut de tatăl jucătoarei, pe o rețea de socializare:

„Pop Anamaria, componentă a lotului național al României U16, va deveni jucătoarea clubului KSC Szekszárd din Ungaria pentru următoarele 4 sezoane. Mulțumim clubului CSU Brașov și antrenorilor pentru cei 4 ani frumoși petrecuți împreună. Mult succes în continuare. Să ne vedem sănătoși.”

Jucătoarea de 1,69, născută în 24 august 2002, a debutat la 15 ani în Liga Națională, alături de Olimpia CSU Brașov. Dan Calancea a trimis-o în teren în finalul partidei dintre FCC ICIM Arad și formația brașoveană, în prima etapă a campionatului trecut, din 4 octombrie 2017. Atunci alb-albastrele s-au impus cu 94-80. A mai intrat în alte trei meciuri din campionat, ultimul în finala mică în fața celor de la Universitatea Cluj-Napoca. Olimpia CSU a ocupat a treia treaptă a podiumului în campionat. Pop a stat cel mai mult în teren la partida câștigată cu Sirius Târgu Mureș. Fundașul a jucat aproape 15 minute atunci, contribuind cu 2 puncte și 2 recuperări la succesul cu 83-75. A debutat și în Cupa României, la meciul pierdut de olimpice la final 8-ul de la Sfântu Gheorghe, cu SCM Timișoara.

Anamaria Pop a evoluat în sezonul precedent și pentru satelitul formației brașovene, în Liga 1. A fost coșghetera turneului final al formațiilor secunde, reușind 139 de puncte în cinci partide, 27.8 media pe meci.

A jucat și în Campionatul Național U18, alături de CSU Brașov. A fost a doua marcatoare a turneului final, cu 90 de puncte în cele cinci partide. A avut cu cinc puncte mai puțin decât Irina Părău, de la vicecampioana ACS Napoca Baschet Cluj. Brașovencele au fost pe cinci la turneul final. Pop a avut medii de 18 puncte, 4.4 recuperări și 0.8 pase decisive în 33:45 minute.

S-a alăturat celor de la CS Universitar Brașov în 2014, după ce a început baschetul la CS Bball 6 Sfântu Gheorghe, în orașul natal. Are în palmares un loc 3 la U18 în stagiunea 2016-2017 și un argint la U13 în 2015. Conform statisticilor frb, a fost coșghetera turneului final al CN U14 în 2016, cu 234 de puncte în 5 partide (medie de 46.8 pe meci), cu mai mult de 100 puncte în fața celei de pe locul doi din clasamentul coșgheterelor. În 2015 a fost MVP-ul turneului final al CN U13.

Fundașul participă în această perioadă la al doilea său turneu european alături de naționala U16 a României. Anul trecut a jucat la Campionatul European, Divizia A, din Franța, unde tricolorele au retrogradat. Pop, cu un an mai mică, a intrat în 6 meciuri și a avut medii de 4.2 puncte și 2 recuperări în 14.5 minute.

România U16 a ocupat locul 2 în grupa C la Campionatul European, Divizia B, care se dispută la Podgorica în perioada 16-25 august. Pop a fost cea mai bună marcatoare a României în faza grupelor, cu un total de 52 de puncte înscrise în cele 5 partide. Are o medie de 10.2 puncte/meci în 21.4 minute, la care a adăugat 3.4 recuperări, 2.2 pase decisive, 2.2 mingi pierdute și 3.2 intercepții. Tricolorele joacă astăzi cu Finlanda pentru un loc în semifinale.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!