Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Arădencele doboară şi reduta Alexandriei

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
08.12.2013

62-76

13-24, 16-15, 16-23, 17-14

 8-3 Statistica  11-0

 

Partida cu cele mai mari implicaţii la vârful ierarhiei LNBF s-a disputat sâmbătă după-amiază în sala sporturilor din Alexandria. Gazdele neînvinse pe teren propriu întâlneau campioana en-titre, Univ. Goldiş ICIM Arad, echipă ce a câştigat toate cele 10 partide disputate în actuala ediţie de campionat. După un meci dominat de la un capăt la altul de oaspete seria pozitivă a grupării din Teleorman a ajuns la final, în timp ce arădencele continuă şirul de victorii.

Dacă în ultimele partide disputate a oferit multe minute rezervelor, antrenorul oaspetelor - Jose Araujo a apelat la cea mai bună rotaţie împotriva Alexandriei. Totuşi începutul de meci este favorabil gazdelor care după 3 minute reuşesc să se desprindă la 6 puncte (10-4). S-a dovedit a fi un simplu foc de paie pentru că în a doua jumătate a sfertului de la scorul 13-9, elevele lui Madalin Piperea nu mai găsesc drumul spre coş, încasând însă 15 puncte consecutive şi după 10 minute oaspetele conduceau cu 24-13.

Anca Şipoş reuşeşte 5 puncte consecutive în debutul sfertului secund dar Donica Cosby reuşeşte să menţină Aradul la conducere. Viorela Voicu punctează la rândul ei pentru amfitrioane dar până la pauză mare ecartul ajungând la 10 puncte graţie coşurilor marcate de Suzana Milovanovic şi Jence Rhoads (29-39).

Actul al treilea aduce desprinderea oaspetelor pe tabelă cu toată opoziţia Adelinei Ştefan care a reuşit 2 coşuri consecutive de la linia de 6,75 m. Jucătoarea sfertului este însă Laura Broomfield, extremă de forţă a Aradului marcând 8 puncte în această perioadă de joc, din care 4 într-o singură fază. Mai întâi a reuşit un coş cu fault iar apoi a recuperat aruncarea liberă suplimenara ratată şi a mai înscris o dată pentru a-şi distanţa echipă la 16 puncte (40-56). Ecartul nu se modifică semnificativ până la finalul sfertului: (45-62).

Ultima secvenţă le aparţine gazdelor, dar zarurile sunt deja aruncate, coşurile reuşite de Kelsey Paige, Ashley Graham sau Anca Şipoş fiind anulate de jocul prestat de Destiny Williams, cea care a şi închis tabela cu câteva secunde înainte de final: 62-76.

Remarcatele partidei au fost: Anca Şipoş (19 puncte, 4 recuperări, 3 intercepţii), Tricia Principe (10 puncte), Kelsey Paige şi Ashley Graham (câte 9 puncte) pentru Alexandria respectiv Destiny Williams (22 puncte, 9 recuperări), Laura Broomfield (14 puncte, 16 recuperări) şi Jence Rhoads (12 puncte, 10 pase decisive) pentru ICIM.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!