Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Arădencele se impun în deplasarea din Cetatea Unirii

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
03.02.2013

59 - 71

19-15 ; 16-23 ; 18-13 ; 6-20

       11 - 6
Statistica
        16 - 1

De obicei, întâlnirile dintre CSU Alba Iulia şi Univ. Goldis ICIM Arad sunt partide echilibrate, disputate şi spectaculoase. Nici meciul de sâmbătă seara disputat în sala de sport a Universităţii "1 decembrie 1918" nu a ieşit din acest tipar. Timp de 3 sferturi echipele au mers cap la cap, suporterii celor două echipe şi-au încurajat în permanenţă favoritele, chiar dacă cei 8 ultrasi din Gruppo Arnsberg şi-au dat în petec şi au confundat de câteva ori sala de baschet cu stadionul de fotbal şi s-au pus să înjure echipa de fotbal UTA.

Dar să revenim la desfăşurarea partidei: oaspetele câştigă angajamentul şi după nici 4 secunde de joc, Chrissy Givens surprinde apărarea gazdelor şi finalizează simplu pe oferită. Replica vine imediat de la Rebecca Tobin care nu poate fi oprită decât prin fault şi egalează de la linia de aruncări libere. După acest început în forţă echipele se succed la conducere, diferenţa rămânând sub 3 puncte până în ultimul minut, când Amanda Thompson înscrie pentru a duce echipa sa la 4 lungimi: 19 - 15. Apărarea sufocantă a gazdelor nu le permite arădencelor să atace coşul la ultimul atac întreg al sfertului iar pe sirenă Jovana Vukoje ratează şansa de a desprinde echipa sa la 6 puncte.

Sfertul secund le va reveni oaspetelor, mai ales datorită inspiraţiei antrenorului Dan Moraru care a simţit că două dintre titulare: Kari LaPlante şi Jennifer Risper au prins o zi mai slabă şi le-a introdus pe teren pe Carla Bartee şi Suzana Milovanovic, lăsând rolul de coordonator pe umerii experimentatei Monika Brosovszky. De partea cealaltă şi Miroslav Popov a avut probleme cu două din piesele de bază, atât Amanda Thompson cât şi Ecaterina Abramzon evoluând mai slab decât ne-au obişnuit până acum. La jumătatea sfertului ICIM reuşeşte egalarea prin Carla Bartee, iar după alte două minute revine la conducerea partidei după o aruncare exactă a Suzanei Milovanovic. Givens mai înscrie o dată iar Abramzon transformă doar una din cele două aruncări libere obţinute şi la pauză mare se intră la vestiare cu oaspetele la conducere: 38 - 35.

Sfertul al treilea reia se joacă după acelaşi tipar, de data aceasta arădencele fiind cele care ratează mai mult şi pierd conducerea pe tabelă până la jumătatea sfertului. Amanda Thompson îşi duce echipă la 5 puncte dar oaspetele egalează la 51 prin aruncările libere transformate de Christina Wirth. Rebecca Tobin îşi aduce echipa în avantaj cu 2 minute înainte de finalul sfertului, dar după acest coş cele două apărări se anihilează reciproc.

Ultimul sfert începe excelent pentru Alexandra Uiuiu, care reuşeşte o intercepţie şi finalizează pe contraatac, jucătoarea originară din Sibiu fiind una din surprizele plăcute ale întâlnirii. Din acest moment însă apărarea marca "Dan Moraru" începe să funcţioneze în parametrii pe care şi-i dorea de la bun început antrenorul arădean în timp ce gazdele dau semne de oboseală. Christina Wirth reuşeşte un coş de dincolo de linia de 3 puncte şi aduce oaspetele în avantaj când erau de jucat mai puţin de 8 minute. Tehnicianul sârb al echipei din Cetatea Unirii cere timp de odihnă dar jucătoarele nu se regăsesc şi nu mai reuşesc să lege jocul din primele 3 sferturi. Suzana Milovanovic reuşeşte o intercepţie urmată de un contraatac şcolă finalizat cu o minge oferită iar aceeaşi Christina Wirth distanţează Aradul la 10 lungimi cu două minute şi jumătate rămase pe cronometru. Chiar dacă antrenorul gazdelor încearcă o formulă de joc cu 4 aruncataore de la distanţă, apărarea Aradului nu cedează şi până la final singura care mai înscrie este Chrissy Givens.

În concluzie putem spune că arădencele au meritat victoria datorită jocului de echipă mai organizat şi a prospeţimii de pe finalul unei partide în care arbitrajul nu s-a ridicat întotdeauna la nivelul unui derby, dar greşelile cuplului Roşu - Csender nu au influenţat prea mult rezultatul final. De partea cealaltă s-a văzut o creştere clară în jocul echipei din Alba Iulia, dar într-o săptămână tehnicianul Miroslav Popov nu putea realiza mari minuni la o echipă care în turul campionatului nu şi-a prea găsit cadența.

Remarcatele partidei au fost la gazde: Rebecca Tobin (25 de puncte, 5 recuperări şi un capac), Amanda Thompson (12 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive), Ecaterina Abramzon (5 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive), iar de la oaspete: Chrissy Givens (MVP-ul partidei cu 25 de puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive), Christina Wirth (10 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive) şi Suzana Milovanovic (14 puncte, 6 recuperări).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!