Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Arbitraj video în baschetul românesc

Arbitraj video în baschetul românesc

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis în data de 26.08.2019 implementarea în timpul meciurilor a sistemului Instant Replay pentru arbitraj, la fel cum se întâmplă în ligile importante precum NBA, Euroligă sau Liga ACB.

Decizia Consiliului Director al FRB arată astfel:

„Pentru sezonul 2019-2020, FR Baschet a incheiat un contract pentru sistemul KeyMotion care va fi instalat gratuit, in salile in care va desfasura meciurile si antrenamentele, pentru a avea acces la toate imaginile pentru partea de scouting. De asemenea, sistemul KeyMotion ofera posibilitatea utilizarii in timpul meciurilor a sistemului Instant Replay, pentru arbitraj; ca urmare, in salile in care sistemul este instalat, trebuie sa existe obligatoriu la masa oficiala un laptop pe care sa ruleze sistemul Instant Replay, care sa poata fi accesat de arbitri in timpul meciului, in conditiile prevazute in Regulamentul FIBA. Pentru instalarea noului sistem de scouting KeyMotion, cluburile trebuie sa asigure, in salile in care joaca, urmatoarele:

a). Conexiune internet FIBERLINK 1000, canal garantat exclusive pentru sistemul KeyMotion – cost lunar 40 lei
b). Cablaj intern de la acces point internet pana la locatia camerei – minim 50 metri cablu ( cost estimate 250 lei )
c). Mufe – 50 lei
d). Laptop pentru Instant Replay”

Rămâne de văzut cât de eficient și cât de des va fi utilizat acest sistem de către arbitrii. De menționat este faptul că în 2017, CSM Târgoviște a câștigat Cupa României la baschet feminin după ce arbitrii au revăzut reluarea unui coș decisiv marcat de Olimpia Brașov, venit însă după încheierea timpului regulamentar.

foto: CBS Sports

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Foarte bine
    Mă bucur că intrăm în lumea normală a baschetului, iar de eficiență eu zic ca nici nu se pune problema - absolut necesar. Costurile nu mi se par deloc ridicate, însă va trebui făcut un salt calitativ dpdv al transmisiunilor TV, mai multe camere video + amplasamentul acestora, astfel încât sa poată fi revăzute fazele dubioase din orice unghi.

    cu 4 ani în urmă (29.08.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!