Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Archie, la pământ cu BC Mureş! Ce se întâmplă cu americanul?

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
11.01.2013

Archie a avut mingea 28 de minute. Nu a ştiut ce să facă cu ea. A fost la pământ!

A avut un prim sezon excelent la Timişoara, a fost păstrat cu greu în lot, dar acum este sub aşteptări. Dominique Archie nu evoluează la nivelul la care şi-a obişnuit fanii şi colegii, iar seara de joi a fost un mediocră pentru american. A reuşit să marcheze primele puncte abia în sfertul 4! Un slam-dunk venit după o serie de aruncări ratate, mingi pierdute şi prea puţine recuperări reuşite.

Extrema bănăţenilor pare să se fi relaxat prea mult în ultima vreme. Nu a mai fost omul pe care să se bazeze echipa. De la jucătorul care zbura efectiv peste apărările adverse, apărea de nicăieri pe recuperare ofensivă şi marca peste 15 puncte pe meci a ajuns la jucătorul care să înscrie după 30+ de minute. A fost aproape de un air-ball şi nu a contat deloc în disputa cu mureşenii.

Cifrele din dreptul lui Archie sunt concludente pentru acest ultim meci: 1/3 la 2 puncte, 0/5 la 3 puncte, 3/4 la libere, 5 recuperări (una ofensivă, patru defesive), 3 posesii pierdute şi 5 puncte în cont. În plus, a fost singurul jucător din tabăra gazdelor eliminat pentru cumulul de greşeli personale. A încercat în ultimele zece minute două aruncări de 3 puncte în momentul în care BC Mureş conducea cu 5-6 puncte, le-a ratat, a ratat apoi şi o aruncare de 2 puncte şi a punctat doar la libere. Un slam-dunk şi 3 aruncări de la punct fix, atât a produs Archie pe teren. În tribună, mulţi nervi şi dezamăgire. 

Cu toate că elevului său nu-i ieşea nimic, antrenorul Srdjan Jovanovic a insistat cu Archie pe teren. La final însă, fanii vobeau în termeni negativi despre jucătorul american şi era primul pe listă atunci când pomeneau de cei mai slabi oameni ai echipei în disputa cu ardelenii.

Stastitica jucătorului spune multe despre evoluţiile sale oscilante. Vine după un joc cu 20 de puncte marcate în duelul cu Asesoft, dar acelaşi Archie are în 3 din ultimele 6 meciuri mai puţin de 7 puncte şi sub 8 la eficienţă. Este însă sub ceea ce arăta în ediţia trecută de campionat.

Acum are 12.4 puncte pe meci (locul 31 în LNBM), e al 32-lea recuperator şi al 20-lea pasator. Alternarea evoluţiilor sale poate că ţine de anumite zile, de moment, de o anumită stare sau chiar de oboseală. E, ce-i drept, unul dintre cei mai utilizaţi jucători ai echipei.

Sau poate ţine de lipsa unui concurent direct pe post. De la plecările lui Ivan Siriscevic şi Nenad Markovic, BC Timişoara nu a mai avut un alt jucător clasic de poziţia "3" în afara lui Dominique Archie. Chiar dacă acolo a mai jucat şi Jelenic, americanul nu a avut un back-up veritabil. Încrezător că începe titular fiecare meci, baschetbalistul de 25 de ani a lăsat puţin piciorul de pe acceleraţie.

În plus, i-a dispărut uşor şi din ambiţia şi pofta de joc. Sezonul trecut era mai activ sub panouri şi urmărea orice minge aruncată spre inel.

Dacă ne luăm după statistică, Archie ar trebui să joace foarte bine etapa viitoare. Aşa se succed evoluţiile sale, una bună, alta rece. Cert e că Dominique Archie, poreclit de unul dintre fani "Mr. High Fly" e mai degrabă "low" decât "high".

foto: Sebastian Tătaru (sebatataru.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!