Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Archie şi Johnson, oamenii reprizei secunde

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
04.02.2013

În repriza secundă, cei doi americani au blocat majoritatea atacurilor adverse

Dominique Archie şi Delvon Johnson au fost oamenii care au decis în repriza secundă soarta meciului cu CSM Oradea. Evoluţia lor, în special în sfertul patru, a facilitat revenirea Timişoarei şi ulterior victoria. Cei doi americani nu au excelat în primele două sferturi. Dimpotrivă, Archie a fost ratangiul de serviciu, iar la pauză avea 1/8 la aruncările din acţiune. Extrema şi-a luat însă revanşa în ultimele 20 de minute şi a arătat din nou ca jucătorul din sezonul trecut. Cât despre Delvon Johnson, acesta a stabilit un nou record naţional la recuperări, 20!

Cifrele lui Archie la pauză erau groaznice. Avea 1/5 la 2 puncte şi ratase şi câteva aruncări de la distanţă, plus libere. La un moment dat, imediat după pauză, americanul avea 2/12 la aruncările din acţiune şi părea că va fi din nou o seară proastă pentru extrema alb-violeţilor. Srdjan Jovanovic l-a trecut pentru câteva minute pe bancă şi l-a retrimis pe teren la jumătatea sfertului trei, în locul lui Tuljkovic. Archie a ieşit prima dată la rampă cu două coşuri consecutive de 3 puncte şi a adus Timişoara la un singur punct în spatele Oradei, ridicând sala în picioare. A urmat apoi un joc în care s-a implicat total, a dus lupte pentru recuperări sub propriul panou, a intrat în rotaţie şi a reuşit un slam-dunk demn de concursurile de profil. A încheiat seara cu 19 puncte şi 12 recuperări, pentru o eficienţă de 23 de unităţi. S-a descătuşat de două ori în urma reuşitelor proprii, semn că americanul avea nevoie de o seară ca cea de vineri!

Delvon Johnson avea la pauză 7 recuperări, una ofensivă şi şase defensive şi doar 4 puncte marcate. A pierdut duelurile unu la unu cu Topcov şi era şi el în aceeaşi linie ca până acum. Avea să devină însă unul dintre oamenii cheie în apărarea timişorenilor şi cel care aproape de unul singur să taie atacurile pe pivot ale orădenilor. În numai 20 de minute, Johnson a reuşit alte 13 recuperări, pe ambele faze, şi a stabilit un nou record naţional în acest sezon, 20! În plus, a răbufnit după un slam-dunk de efect, cu doi oameni pe el şi a merit poate pentru prima oară eticheta de cel mai bun recuperator, aşa cum a fost în Suedia, în sezonul trecut. Johnson şi-a adăugat şi 6 puncte în cont, o pasă decisivă, 3 intercepţii şi o eficienţă de 24 de unităţi.

Pe lângă sprijinul oferit de Jovanovic, dar şi de ceilalţi jucători, aportul celor doi americani a fost decisiv în succes lui BC Timişoara în faţa liderului CSM Oradea, al doilea în acest sezon competiţional.

foto: Sebastian Tătaru

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova leo sima :

    craiova,the best!
    craiova are suporteri in sala cat au toate celelalte ehipe care joaca acasa,la un loc.

    cu 11 ani în urmă (05.02.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    leo
    te-a cam luat entuziasmul! si exagerezi nitel!..sau e dorul de casa? numai bine!

    cu 11 ani în urmă (05.02.2013) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    statistici si calcule
    Uite aici gasesti statisticile pe 2012-2013
    : http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/liga-nationala-de-baschet/statistici-echipe/

    Fa te rog tu calculele si vezi cat de departe esti de adevar.
    Asta in situatia in care in acest an Craiova are un parcurs bun (felicitari echipei), are o sala noua (felicitari autoritatilor locale), si bilete sunt gratis (cand in alte sali intrarea este platita).
    Hai sa vedem la finalul campionatului aceasi statistica (eventual dupa ce incepe sa fie si intrarea platita). CU RON (lei) nu cu praz :)

    cu 11 ani în urmă (05.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!