Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Arlesia Morse a egalat la Satu Mare numărul maxim de puncte înscrise într-un meci din actuala ediție a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.10.2018

Arlesia Morse a marcat 29 de puncte în meciul pierdut de Universitatea Cluj-Napoca, cu 65-85 la Satu Mare în etapa a 3-a din LNBF. Morse a egalat-o pe Ancuța Stoenescu în ceea ce privește performanța de top în această ediție de campionat. Florina Stănici (Diaconu) a îmbunătățit cu un punct recordul din grupa valorică B, dar nici prestația sa nu a fost suficientă pentru o victorie.

Arlesia Morse este la primul său sezon în România, dar a început să confirme deja cifrele bune pe care le-a avut în campionatul Serbiei în stagiunea precedentă. Americanca a debutat cu 32 și 27 de puncte pentru Universitatea Cluj-Napoca în cele două partide din Cupa României, pierdute de alb-negre cu Phoenix Știința Constanța.

Americanca marca 15 puncte în primul meci din Liga Națională, înfrângerea cu 71-80 în fața Olimpiei CSU Brașov. Fundașul a reușit o prestație foarte bună pe terenul vicecampioanei CSM Satu Mare, în duelul din etapa a 3-a. Morse a petrecut pe teren 34:10 minute și a marcat 29 de puncte după 5 reușite din semicerc din 12 șuturi, 6 triple din 10 aruncări și 1/3 de la linia de fault. A mai avut 7 recuperări (5 ofensive/2 defensive), o pasă decisivă, 3 greșeli personale, 3 faulturi scoase, 4 mingi pierdute și o intercepție, pentru +21 indice al eficienței. Morse are medii de 22 de puncte, 6.5 recuperări, o pasă decisivă, 3.5 mingi pierdute și +15 eficiență medie în 36:48 minute/meci în două partide din LNBF.

Prestația sa nu a fost suficentă pentru clujence să obțină un rezultat bun pe terenul sătmărencelor. Doar Rishonda Napier a mai fost în double-digits, cu 10 puncte pentru „U”. De partea cealaltă, cinci alb-roșii au marcat cel puțin 10 puncte. Promise Amukamara a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 18 puncte, iar Kristina Baltic a strâns cele mai multe minute, 31:08, terminând în double-double cu 14 puncte și 13 recuperări pentru +23 eficiență. Dlesha Lloyd a contribuit cu 16 puncte, Andra Mandache cu 11, iar Matea Tavic a fost aproape de double-double cu 10 puncte și 9 pase decisive.

Ancuța Stoenescu a fost prima coșgheteră a campionatului, cu 29 de puncte înscrise în prima etapă în 35:35 minute, cu +23 eficiență. Veterana de la CSM Târgoviște a reușit această performanță pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, dar prestația sa nu a fost suficientă în fața fostei sale echipe, care s-a impus cu 101-69.

În weekend Florina Stănici (Diaconu) a îmbunătățit recordul de puncte înscrise într-un meci din grupa valorică B a LNBF. Fundașul a reușit 27 de puncte pentru Rapid Bucureșt în duelul cu Agronomia. Veterana feroviarelor le-a dus în avantaj cu câteva secunde înainte de final, cu o reușită de după semicerc, dar gazdele aveau să câștige la un punct. Stănici a fost integralistă și a încheiat partida cu 6/14 la șuturile de două puncte, 3/4 de la distanță, 6/6 la libere, 4 recuperări, 6 assist-uri, 4 mingi pierdute și 4 intercepții pentru +28 eficiență. Gazdele au avut două jucătoare în double-double și încă una în double-digits.

Aceasta mai are două meciuri în acest sezon când a trecut de cota 20, dar formația sa a fost învinsă de fiecare dată. Stănici (Diaconu) a marcat 22 de puncte în prima manșă a dublei cu CSM Satu Mare, din cupă, iar în duelul cu CSM Târgu Mureș a înscris 25 de puncte.

Precedentul record al grupei B era de 26 de puncte, fiind deținut de Angel Robinson și Kayla Mobley. Robinson înscria 26 de puncte în duelul câștigat de CSM Târgu Mureș pe terenul Rapidului, iar Mobley atingea această cotă la înfrângerea echipei sale, ACS KSE Târgu Secuiesc, pe terenul mureșencelor.

Dacă în campionat nu s-a ajuns încă la cota 30 de puncte înscrise, înainte de finalul etapei a 3-a, aceasta a fost depășită de patru ori în primul tur al Cupei României. Alexandra Chițanu marca 34 de puncte, Kayla Mobley și Arlesia Morse înscriau câte 32 și Chelsea Douglas 31. 

*foto: JFritz Fotograf

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!