Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Asul din mâneca lui Fleșeriu

Paul Olar

Paul Olar
17.04.2015

Jasmine Watson o blochează pe Taneisha HarrisonCS Municipal Târgoviște a reușit să trimită în joc decisiv finala cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Formația antrenată de Dan Fleșeriu a făcut uitat parcursul adversarelor, profitând de avantajul propriului fief.

Campioanele României s-au impus dramatic miercuri, 79-77, după două reprize de prelungiri. La 24 de ore distanță, formația dâmbovițeană a triumfat din nou, 68-56. Postul de televiziune Dolce Sport a oferit în direct ambele dueluri.

Baschetbalistele lui Zoran Mikes au inaugurat în forță ultimul joc. Cu Stefanie Murphy dominantă sub panou, trupa din Covasna și-a adjudecat primul sfert, scor 10-20. Absolventa colegiului Boston s-a distrat cu defensiva oponentelor, contabilizând, în 10 minute, nu mai puțin de 8 puncte și 6 recuperări. Văzând că Murphy amenință șansele CSM-ului de a prelungi suspansul finalei, Dan Fleșeriu a operat anumite modificări. Tehnicianul a înlocuit-o imediat pe Andreea Huțanu cu rezerva Jasmine Watson. Mutarea a fost inspirată, Watson făcând pereche sub panou cu conaționala Monique Coker. Baschetbalistele s-au completat reciproc, stopând furibundul atac covăsnean. Cu alte cuvinte, jucătoarele mari de la Târgoviște și-au canalizat atenția pe Stefanie Murphy, pe care au anihilat-o în actul secund. Centrul lui Sepsi a încasat rapid un capac de la Watson, iar la acțiunile următoare nu s-a regăsit, terminând sfertul doi fără punct marcat.

De cealaltă parte, CSM a prestat încântător pe faza ofensivă. Porchia Green a gestionat perfect tranzițiile ofensive și a găsit-o adesea la finalizare pe Monique Coker. De asemenea, Chrissy Givens a ales acțiuni inspirate, destabilizând apărarea gândită de Zoran Mikes. Astfel, Târgoviște prelua conducerea la pauza mare, când tabela indica 35-34. Eforturile defensive ale lui Watson urmau să fie răsplătite și în partea secundă a partidei. Dan Fleșeriu a preferat să înceapă cu Jasmine ultima repriză, iar americanca nu a dezamăgit. Sportiva stabilită în Tennesse a adus primele puncte portocalii, printr-o aruncare de la semi-distanță. Ulterior, numărul 32 din garnitura amfitrioanelor a contribuit la recuperare, câștigând posesii vitale, în situații deosebit de dificile. Până la final, fosta baschetbalistă a lui Sepsi a totalizat 5 puncte, 8 recuperări, 3 capace și o pasă decisivă, pentru un indice al eficienței de 14.

Bineînțeles, statisticile izbutite de Watson nu sunt impresionate. Statisticile sunt însă de luat în seamă, dacă stăm să analizăm rolul Jasminei în angrenajul CSM-ului. Rezervă întreg sezonul, baschetbalista din SUA s-a bucurat în meciul patru al finalei de 25:41 minute. Extrema a activat și în confruntările precedente de postsezon, strângând puțin peste 30 de minute. Am ajuns la această cifră calculând semifinalele cu Univ. Vasile Goldiș ICIM Arad, respectiv faza decisivă cu ACS Sepsi SIC. Adică cinci partide.

Watson a bifat, așadar, 30 de minute în cinci dispute, chiar dacă Târgoviște întâmpină dificultăți la rotație din cauza accidentării suferite de Khadijah Whittington. Absolut firesc, o absență precum cea a pivotului amintit crează noi oportunități pentru rezerve. Șansa Jasminei a venit târziu, dar americanca nu și-a pierdut concentrarea, demonstrând spirit de echipă. A înțeles că succesul vine doar prin sacrificii și a rămas aproape de colege, pregătită să ajute. Indiferent de mod sau moment. Și a făcut-o din plin, putând fi numită asul din mâneca lui Fleșeriu. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!