Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. BC Alexandria - BCM Danzio Timişoara

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
18.03.2011

Partidă extrem de importantă pentru cele două combatante, BC Alexandria şi BCM Danzio Timişoara în penultima etapă din play-off. Ambele formaţii trag tare să ajungă în semifinale, iar duelul de mâine este unul direct şi decisiv. Totuşi, Timişoara are un oarecare avantaj pentru că poate merge în careul de aşi şi dacă pierde, cu condiţia să nu o facă la mai mult de 15 puncte şi să învingă Olimpia Bucureşti pe teren propriu marţi. Alexandria joacă în ultima etapă cu Rapid, în deplasare.

În aceste condiţii se anunţă un duel foarte disputat. Trupa lui Mădălin Piperea are o singură variantă: victoria! În plus, trebuie să o facă şi la scor, astfel că tehnicianul teleormănencelor îşi va mâna de la spate elevele pe toată durata partidei. Acest lucru poate fi un avantaj pentru oaspete. Elevele lui Dan Ionescu pot profita de o oarecare grabă a gazdelor, care o dată cu trecerea timpului, dacă nu vor avea avantaj pe tabelă vor arunca probabil mult de la distanţă. Orice ratate poate fi uşor speculată de timişorence, care joacă bine şi pe contraatac.

Presiunea este mai mult pe BC Alexandria înaintea duelului de sâmbătă. După jocul de la Timişoara, câştigat de BCM Danzio cu 68-52, Mădălin Piperea a acuzat dur arbitrajul, asta chiar dacă conform statisticii echipa sa a fost surclasată la aproape toate capitolele. Antrenorul echipei din Alexandria a precizat atunci că formaţia sa a fost furată la Timişoara. Astfel, considerând nemeritată înfrângerea din Banat, jucătoarele Alexandriei trebuie acum să învingă clar pentru a acoperi vorbele antrenorului lor.

Din punct de vedere al statisticii, conform totalbaschet.ro, cele două formaţii se prezintă astfel. BC Alexandria stă mai bine la capitolele recuperări ofensive şi defensive, lovituri libere şi recuperări. Timişoara domină însă capitolele aruncări de 2 şi 3 puncte, eficienţă mai mare la meciuri câştigate, face mai puţin faulturi pe meci şi în plus are avantajul locului mai bun în clasament şi al victoriei la 16 puncte diferenţă din tur. Tot alb-violetele conduc şi la capitolul marcatoare. Ancuţa Stoenescu e a doua coşgeteră a campionatului, cu 18 puncte pe meci, în timp ce de la alb-albastre cea mai prolifică e Nevena Saponijc cu 17.1 puncte pe meci. Tot Saponijc e cea mai bună recuperatoare, în timp ce Laura Budean e liderul paselor decisive dintre jucătoarele celor două formaţii.

Rămâne de văzut cum se vor descurca cele două formaţii sub presiunea mizei mari a partidei şi cum va aborda tactic fiecare tehnician o partidă în care o echipă trebuie să atace mai mult, iar cealaltă să se apere mai mult.

Partida va avea loc în sala Sporturilor din Alexandria, sâmbătă, de la ora 20:00 şi va fi arbitrată de Fabiana Niţu şi Valentin Negrea.

foto: sporttim.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!