Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. BCM Danzio Timişoara - CSM Satu Mare

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
11.03.2011

Cine o opreşte pe CSM Satu Mare? E întrebarea de pe buzele tuturor echipelor angranate în grupa A1. Echipa lui Dan Fleşeriu e neînvinsă în 11 etape, a defilat cu toţi adversarii şi speră să adauge un nou succes în play-off şi după deplasarea de la Timişoara.

Sâmbătă, gazdele de la BCM Danzio Timişoara sunt cu gândul la victoria incredibilă din toamnă, când au reuşit să o învingă pe CSM cu un coş de la jumătatea terenului al Ancuţei Stoenescu, pe sirenă!

Lucrurile stau însă altfel acum, mai ales că liderul s-a întărit şi mai mult în pauza de iarnă, dar şi pe parcursul play-off-ului. Ultimul nume: Abi Olajuwon s-a alăturat trupei pregătite de Dan Fleşeriu. Timişoara în schimb a acumulat mai multă experienţă, iar după accederea în premieră în play-off a a văzut că "se poate", iar acum e aproape de semifinale. Totuşi, atât statistica, cât şi ultimele rezultate o dau favorită clar pe CSM Satu Mare.

Duelul de sâmbătă aduce aşadar faţă în faţă ocupanta locului 4, BCM Danzio Timişoara cu o linie de 6 victorii şi 5 înfrângeri şi un coşaveraj negativ, -48 (691-739). În schimb, liderul campionatului impresionează la toate capitolole. 11-0 la victorii/înfrângeri şi +221 coşaveraj (800-579), ceea ce indică o eficienţă foarte mare sub panoul advers şi o apărare bună.

CSM-ul depăşeşte Timişoara la capitolul aruncările de "2", cu un raport de 2 la 1,52. Liberele sunt un alt atuu al sătmărencelor în duelul cu viitoarele lor adversare, la fel ca şi recuperările defensive, 2.35 la 1.71. Tot conform statisticii directe, jucătoarele CSM-ului dau mai multe pase decisive pe meci, iar timişorencele faultează mai mult. În schimb, fetele lui Dan Ionescu sunt mai precise la şuturile de după linia de 6,75 m şi reuşesc mai multe recuperări ofensive.

În ultimele dispute dintre cele două formaţii, în acest sezon, Satu Mare a reuşit să învingă de două ori Timişoara. Prima dată, la mustaţă în seria Vest a sezonului regulat, 75-74. A doua oară a trecut clar de trupa de pe Bega, în play-off. Meciul din tur s-a încheiat 74-50, la Satu Mare. Singurul succes din acest sezon al echipei viola a venit în toamnă, 75-72 după acea reuşită de senzaţie a Ancuţei Stoenescu. Dacă ne uităm pe disputele directe din ultimii doi ani, CSM Satu Mare conduce cu 4-1.

Cu toate acestea, timişorencele anunţă că nu au de gând să cedeze uşor şi cred că pot reuşi surpriza în weekend.

Partida dintre BCM Danzio Timişoara şi CSM Satu Mare va avea loc sâmbătă, de la ora 15:30 în sala Constantin Jude din Timişoara.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!