Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. CS Rapid Bucureşti - BCM Danzio Timişoara

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
08.03.2011

Etapa a XI-a din play-off va debuta marţi, în capitală, cu duelul dintre CS Rapid şi BCM Danzio Timişoara. Partida e una cu miză în primul rând pentru timişorence, care trag cu dinţii de o victorie care să le dea speranţe la calificarea în semifinale. De partea cealaltă, Rapidul are de demonstrat că "1" în dreptul victoriilor din grupa A1 e prea puţin pentru o echipă de tradiţie.

Ambele formaţii vin după înfrângeri în weekend. Rapidul a pierdut în deplasare la Craiova, 79-89, iar Timişoara a cedat în duelul direct la acea vreme pentru locul 3 cu BC Sepsi, 69-48. Trupa viola pregătise însă din start un asalt pentru jocul cu Rapid, acolo de unde are mai multe şanse să plece victorioasă. Practic, pentru echipa lui Dan Ionescu ecuaţia calificării în play-off include victorii cu Rapid şi Olimpia în primul rând şi apoi "decisivul" cu BC Alexandria, pentru că testul cu Satu Mare de acasă e unul "de bifat", liderul campionatului făcând instrucţie cu toţi adversarii de până acum.

Rapidul a ajuns în coada clasamentului, deşi era văzută mai sus. După zece runde are o singură victorie, iar pentru o echipă de tradiţie e totuşi prea puţin. Giuleştencele vor putea conta însă şi pentru restul sezonului pe aportul celei mai bune marcatoarea din campionat, Florentina Diaconu care a revenit pe parchet, deşi iniţial anunţase că ia o pauză pentru că este gravidă. Din păcate pentru experimentata jucătoare a Rapidului, a pierdut sarcina.

Timişoara domină Rapidul la capitolele recuperări defensive, meciuri câştigate şi eficienţă. În schimb, alb-vişiniile sunt peste trupa din Banat la statistica aruncărilor de 2 şi 3 puncte, la recuperări ofensive, libere şi pase decisive. Tot un duel direct se dă între Florentina Diaconu şi Ancuţa Stoenescu la capitolul "cea mai bună marcatoare", acolo unde conduce Diaconu cu 19,4 puncte pe meci, faţă de 15,8 ale lui Stoenescu. Cu toate acestea, diferenţa în clasament între cele două formaţii e foarte mare. Rapid are 1-9 la victorii/înfrângeri, iar Timişoara e în echilibru, 5/5.

În meciul tur, bănăţencele au pierdut-o atunci pe Ancuţa Stoenescu cu o entorsă la gleznă, dar au câştigat partida din sala Olimpia cu 75-68.

Partida dintre CS Rapid Bucureşti şi BCM Danzio Timişoara va avea loc marţi, 08 martie, de la ora 14:00, în sala Rapid.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!