Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. CSM Satu Mare - Bega Danzio Timișoara

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
07.02.2011

Echipa CSM Satu Mare are prima șansă în partida de marți, de pe propriul teren, împotriva formației Bega Danzio Timișoara, în condițiile în care cea mai bună marcatoare a oaspetelor, Ancuța Stoenescu, nu va fi prezentă pe parchet, din cauza unei accidentări încă nerefăcute.

Potrivit totalbaschet.ro, întâlnirea se va disputa la sala LPS din Satu Mare și va începe la ora 17.00. Gazdele sunt neînvinse, în această fază a întrecerii, pe propriul teren, în timp ce Bega Danzio nu a reușit nicio victorie în deplasare în Divizia A1.

Formația din Satu Mare a avut un parcurs perfect, până acum, în Divizia A1, și s-a impus în toate partidele pe care le-a disputat. Echipa antrenată de Dan Fleșeriu vine după un record de cinci meciuri fără eșec, în fața unor grupări cu pretenții la titlu, BC ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad și SCM CSS Universitatea Craiova fiind printre formațiile care au pierdut cu CSM Satu Mare.

De partea cealaltă, Bega Danzio Timișoara a disputat, până acum, un singur meci în deplasare, în Divizia A1. Gruparea din Banat a pierdut partida cu SCM CSS Universitatea Craiova, în Bănie, scor 58-74, însă a recuperat punctele într-un joc formidabil cu LMK Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 57-44.

Statistica acordă prima șansă gazdelor care au și avantajul faptului că au lotul complet. Ancuța Stoenescu nu va evolua, cel mai probabil, la Satu Mare, astfel că oaspetele ar putea fi lipsite de aportul a 19,3 puncte pe meci, atât cât este media liderului grupării din Banat.

CSM Satu Mare este aproape invincibilă acasă

Pe teren propriu, CSM Satu Mare a evoluat excelent în această ediție de campionat. Formația pregătită de Dan Fleșeriu s-a impus în opt din cele nouă întâlniri pe care le-a avut în fața propriilor suporteri și are o medie de 72,8 puncte marcate acasă și doar 54,25 puncte primite.

În ceea ce o privește pe Bega Danzio Timișoara, formația din Banat a totalizat trei meciuri câștigate și patru pierdute în acest sezon, în partidele disputate în deplasare. Echipa antrenată de Dan Ionescu a primit o medie de 67,5 puncte pe joc și a replicat cu 63,6 puncte pe întâlnire. Dacă Ancuța Stoenescu nu va evolua, lucru foarte probabil, forța ofensivă a oaspetelor va fi diminuată substanțial.

În istoria confruntărilor directe, cele două echipe s-au întâlnit de patru ori, trei partide revenind echipei din Satu Mare și doar una formației din Timișoara. Cea mai mare diferență de scor dintre CSM și Bega Danzio s-a înregistrat pe 24 octomnrie 2010, atunci când echipa antrenată de Dan Fleșeriu s-a impus cu 89-48 chiar la Timișoara.

Înaintea partidei de marți, CSM Satu Mare se află pe locul al doilea în Divizia A1, cu cinci victorii din cinci posibile, în spatele liderului BC ICIM Universiatea ”Vasile Goldiș” Arad, formație care are, însă, un meci disputat în devans. Bega Danzio Timișoara ocupă treapta a cincea în Divizia A1, cu două jocuri câștigate și tot atâtea pierdute.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!