Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. CSM Satu Mare - ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
26.03.2011

Cele mai în formă echipe din prima ligă feminină se întâlnesc, sâmbătă, în finala Cupei României Inedit, la feminin. Formațiile CSM Satu Mare și ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad își dispută ultimul act în Sala Sporturilor LPS din Satu Mare, întâlnirea urmând să înceapă la ora 19.15 și să fie transmisă, în direct, de postul TVR3.

Ambele echipe se cunosc foarte bine și orice rezultat este posibil în această confruntare. Chiar dacă pornește cu avantajul terenului propriu, formația din Satu Mare ar putea avea dezavantajul că, în semifinalele întrecerii, nu a întâlnit un adversar mai puternic. Disputa cu SCM CSS Universitatea Craiova nu le-a creat probleme baschetbalistelor pregătite de Dan Fleșeriu, care vor trebui să schimbe ritmul de joc în mai puțin de 24 de ore.

De cealaltă parte, ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad vine după un meci excelent în fața unei alte pretendente la cucerirea campionatului, echipa Sepsi Sfântu Gheorghe. Victoria formației pregătite de Stacey Nolan poate fi un ascendent moral pentru oaspete, care vor încerca să se impună la Satu Mare pentru a cuceri Cupa României Inedit, unul din obiectivele pe care arădencele le au de îndeplinit.

Victoriile au fost împărțite în acest sezon, scorul fiind egal: 2-2

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în acest sezon, iar rezultatele au fost împărțite, de fiecare dată. Gruparea din Arad și-a adjudecat primele două partide din prima fază a campionatului, după care CSM Satu Mare și-a luat revanșa, învingând tot de două ori. De altfel, jucătoarele pregătite de Stacey Nolan au reușit să administreze liderului sezonului regulat din Divizia A1 singura înfrângere pe teren propriu, pe 6 noiembrie 2010, atunci când ICIM s-a impus cu 62-56.

Forma de moment a jucătoarelor celor două grupări ar putea fi  un alt factor decisiv într-o partidă în care antrenorul gazdelor, Dan Fleșeriu, va trebui să ia o decizie importantă: renunțarea la o baschetbalistă din străinătate. Potrivit regulamentului competiției, în Cupa României nu poți trece pe foaia de arbitraj decât patru straniere și nu cinci câte sunt în lotul echipei din Satu Mare.

Abi Olajuwon nu a evoluat în meciul din semifinală, astfel că pivotul amfitrioanelor va fi, cu siguranță, pe parchet. Anita Teilane va fi păstrată pentru lupta în spațiul de trei secunde, în timp ce Amra Mehmedic și Lori Bjork aduc puncte importante de-a lungul unei întâlniri. În aceste condiții, Latoya Drake ar putea fi jucătoarea sacrificată de Dan Fleșeriu pentru finala Cupei, însă nu trebuie uitat faptul că americanca are o medie de 11 puncte și șase recuperări pe meci, astfel că tehnicianul gazdelor va avea de luat o decizie foarte grea înainte de primul angajament.

Stacey Nolan pare avantajat de faptul că nu trebuie să facă modificări în lot, astfel că antrenorul grupării din Arad va avea același lot la dispoziție pe care l-a folosit și în meciul cu Sepsi. Experiența baschetbalistelor de la ICIM se va afla față în față cu tinerețea și dorința de afirmare a sportivelor din Satu Mare, fiind greu de pronosticat, până la finalul partidei, o eventuală câștigătoare.

sursa foto: portalsm.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!