Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. CSM Satu Mare - Rapid București

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
18.03.2011

Partida de la Satu Mare, dintre CSM, din localitate, și Rapid București, are o singură favorită: echipa antrenată de Dan Fleșeriu. Gazdele sunt neînvinse în Divizia A1 și au un record de 12 meciuri câștigate din tot atâtea posibile, în timp ce gruparea din Capitală nu a reușit decât o victorie din 12 runde.

Meciul contează pentru etapa a 13-a a Diviziei A1, la feminin, și va avea loc, sâmbătă, în Sala Sporturilor LPS din Satu Mare, începând cu ora 12.30. Întâlnirea va fi arbitrată de Ionuț Morar și de Răzvan Puf, comisar din partea Federației Române de Baschet fiind desemnat Marius Hurgoi.

Gruparea din Satu Mare nu are cum să piardă meciul cu Rapid, lotul gazdelor fiind net superior celui grupării din Capitală. Mai mult, sosirea pivotului Abi Olajuwon la formația din Ardeal a adus un plus enorm în spațiul de trei secunde, acolo unde amfitrioanele le mai au pe Latoya Drake și pe Anita Teilane, baschetbaliste superioare ca talie adversarelor directe de sâmbătă.

Statistica este superioară formației din Satu Mare

Rapid le va avea sub panouri pe Roxana Bejan, Andra Ionescu și pe Cristina Perța, însă este puțin probabil că baschetbalistele formației din Capitală vor putea să se impună în spațiul de trei secunde. Coșghetera oaspetelor, Florina Diaconu, se va duela cu jucătoare precum Amra Mehmedic și Lori Bjork, astfel că și aici avantajul este de partea fetelor pregătite de Dan Fleșeriu.

Statistica oficială a frbaschet.ro acordă credit gazdelor. CSM Satu Mare are o medie de 72,8 puncte marcate pe meci, pe propriul teren, și doar 50,7 primite, în timp ce Rapid a totalizat 67,8 puncte pe joc în deplasare însă și o medie de 84,7 puncte primite pe meci. Gazdele nu au pierdut nicio partidă acasă în Divizia A1, din șase disputate, în timp ce bucureștencele nu au contat pe teren străin în această fază a competiției.

Cele două echipe s-au întâlnit de cinci ori în istoria confruntărilor directe, formația din Satu Mare impunându-se de fiecare dată. Cea mai mare diferență de scor s-a înregistrat pe 13 martie 2010, atunci când CSM a învins, acasă, cu 80-49. Rapid nu va sta la Satu Mare decât șase ore, delegația bucureșteană venind chiar în dimineața întâlnirii.

Echipa CSM Satu Mare este lider în Divizia A1, cu 12 victorii din tot atâtea posibile, în timp ce formația Rapid București ocupă, înaintea acestui meci, locul al șaptelea cu un singur meci câștigat și cu 11 înfrângeri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!