Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. CSM Satu Mare - SCM CSS Universitatea Craiova

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
24.03.2011

Echipele CSM Satu Mare și SCM CSS Universitatea Craiova vor deschide seria jocurilor din cadrul Final Four-ului Cupei României Inedit la feminin, turneu găzduit, vineri și sâmbătă, de Sala LPS din Satu Mare. Gazdele sunt favorite în prima semifinală a competiției și par să nu aibă probleme la o eventuală calificare în ultimul act.

Jucătoarele pregătite de Dan Fleșeriu vin după un eșec în campionat, scor 59-64, la Sfântu Gheorghe, în timp ce adversarele acestora, baschetbalistele din Craiova, au pierdut partida cu ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad, scor 73-95, chiar pe propriul teren.

Meciul dintre CSM Satu Mare și SCM CSS Universitatea Craiova este programat să se dispute vineri, de la ora 17.30, partida urmând să fie transmisă, în direct, de postul de televiziune TVR 3. Prețul unui bilet este de 10 lei, iar un abonament pentru toată competiția costă 15 lei, după cum au anunțat organizatorii turneului.

Gazdele au prima șansă în această semifinală

Statistica este de partea gazdelor, care, în acest sezon, pe propriul teren, nu au pierdut decât un singur meci din cele 12 disputate. Cu o medie de 73,4 puncte marcate pe un joc și doar de 57,6 primite, formația din Satu Mare are prima șansă la calificarea în finala Cupei României. În deplasare, baschetbalistele din Craiova s-au impus în șase din cele 13 partide pe care le-au avut programate, având o medie de 65,95 de puncte marcate și 69 primite.

În spațiul de trei secunde, Abi Olajuwon, Latoya Drake și Anita Teilane sunt jucătoare cu experiență și foarte greu de oprit, astfel că formația din Satu Mare are asigurat un avantaj în zona panourilor. Echipa din Craiova ar putea răspunde doar cu Anca Șipoș, însă lipsa schimbărilor pe această poziție, cea de pivot, ar putea fi un dezavantaj pentru oaspete.

De la gazde, jucătoare precum Lori Bjork și Amra Mehmedic pot oricând să câștige singure un meci, în timp ce Claudia Pop, Andreea Orosz și Oana Băluță au evoluții constant bune în fiecare partidă, așa că Liviu Manea va avea de căutat destule soluții pentru a stopa ofensiva amfitrioanelor. Un posibil răspuns din partea grupării din Bănie ar putea veni de la Eniko Tarța, Janina Simionca și de la Adelina Ștefan.

Formația care se va impune în această întâlnire va evolua în finala mare a competiției, în fața câștigătoarei meciului dintre echipele ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad și LMK Sepsi Sfântu Gheorghe.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!