Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. CST Alexandria - BC Sepsi Sfântu Gheorghe

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
25.02.2011

Cel mai echilibrat meci al etapei a noua din Divizia A1 le aduce față în față pe CST Alexandria și pe LMK Sepsi Sfântu Gheorghe, două echipe care se luptă pentru un loc în Final Four-ul primei ligi, la feminin. Chiar dacă amfitrionii par să fi pierdut un pas în lupta pentru primele patru locuri, un eventual succes le-ar readuce speranța.

Partida se va desfășura, sâmbătă, în Sala Sporturilor din Alexandria și va începe la ora 20.00. Gazdele pornesc, cel puțin din punct de vedere statistic, cu șansa a doua, însă sosirea Alexandrei Cutaș a mai schimbat ceva din fața formației pregătite de Mădălin Piperea, astfel că Sepsi va avea un meci foarte dificil în această deplasare.

În Divizia A1, acasă, echipa CST Alexandria a câștigat trei meciuri și a pierdut doar unul, cu liderul CSM Satu Mare, astfel că partida de sâmbătă seară se anunță foarte disputată în condițiile în care gruparea din Sfântu Gheorghe nu și-a adudecat decât una din cele patru întâlniri pe care le-a avut programate pe teren străin.

Sosirea Alexandrei Cutaș pare să fie un avantaj pentru gazde care au, în această situație, un plus în ambele faze. Sepsi nu este într-o perioadă tocmai fericită, evoluând cu mult sub posibilitățile lotului, iar echipa din Alexandria vine după un meci foarte bun, acasă, cu CSM Satu Mare. În runda precedentă, formația din Sfântu Gheorghe a trecut, pe teren propriu, de SCM CSS Universitatea Craiova.

Statistica favorizează echipa oaspete

Dacă ar fi să dăm crezare statisticii, LMK Sepsi Sfântu Gheorghe ar trebui să se impună în meciul de la Alexandria. Formația pregătită de Attila Vereș are o medie de 68,6 puncte marcate, 42,4 recuperări, 15,1 pase decisive și 11,2 intercepții pe meci, fiind superioară, cel puțin din acest punct de vedere, gazdelor.

Echipa CST Alexandria a totalizat medii de 66,4 puncte, 41,8 intercepții, 13,6 pase decisive și 11,6 intercepții pe meci, primele trei rubrici fiind inferioare, ca procentaj, celor înregistrate de gruparea din Sfântu Gheorghe. Și în istoria confruntărilor directe Sepsi are avantajul de partea sa, câștigând opt din cele zece meciuri disputate până acum.

Cea mai mare diferență de scor dintre cele două echipa s-a înregistrat pe 22 aprilie 2009, chiar la Alexandria, atunci când formația din Sfântu Gheorghe s-a impus cu scorul de 100-71. În turul Diviziei A1, Sepsi a câștigat, acasă, cu scorul de 69-61.

În această fază a competiției, CST Alexandria are, acasă, o medie de 63,8 puncte marcate și 55,8 primite pe meci, în timp ce adversara sa a acumulat, în deplasare, 54,8 puncte marcate și 60 de puncte primite pe joc. În clasament, gazdele se află pe locul șase, cu trei victorii și cinci înfrângeri, în timp ce Sepsi este pe poziția a patra, cu patru meciuri câștigate și tot atâtea pierdute.

sursa foto: sepsibc.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!