Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. CST Alexandria - CSM Satu Mare

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
22.02.2011

La doar șapte zile după victoria din partida tur, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, scor 67-41, liderul la zi al primei ligi, la feminin, echipa CSM Satu Mare se reîntoarce la Alexandria, de această dată pentru meciul din etapa a opta a Diviziei A1.

Partida va avea loc, miercuri seara, la Alexandria, și va începe la ora 20.00. Întâlnirea va fi oficiată de arbitrii Marius Epure (Râmnicu Vâlcea) și Alina Pojarnicu (București). Din partea Federației Române de Baschet a fost desemnat, ca și observator al meciului, Bogdan Bădilă (București).

Cele două formații se prezintă la acest meci din poziții oarecum diferite. Gruparea din Satu Mare nu a pierdut niciuna din cele opt partide disputate, cu una în plus față de restul adversarei sale, în această fază a competiției, și se află pe primul loc în clasament, în timp ce gazdele, formația CST Alexandria, ocupă poziția a șasea, cu trei victorii și patru înfrângeri.

Potrivit totalbaschet.ro, chiar dacă are de partea sa avantajul terenului propriu, gruparea din Alexandria pornește cu șansa a doua într-o întâlnire în care pivoții echipei din Satu Mare ar putea face diferența. Anita Teilane a reușit o evoluție perfectă runda precedentă, îmbunătățindu-și recordul la puncte marcate, în timp ce Latoya Drake pare să câștige un posibil duel cu Viorela Rus.

Satu Mare are avantajul unui lot mai experimentat

Avantajul este de partea jucătoarelor pregătite de Dan Fleșeriu și în lupta din afara spațiului de trei secunde, acolo unde Claudia Pop, Amra Mehmedic, Lori Bjork și Andreea Orosz pot înscrie puncte mai multe decât Alina Chivu, Daniela Bucică și Bianca Barbu. Statistic, adversarele grupării din Alexandria pot avea un randament foarte bun și de pe bancă, acolo unde, în medie, echipa din Satu Mare a avut un total de aproximativ 17 puncte pe meci.

Potrivit calculelor hârtiei, cu o medie de 71,9 puncte, 38 de recuperări și 10,2 intercepții pe meci, CSM Satu Mare este avantajată în meciul cu CST Alexandria, gazdele totalizând, până acum, 67,1 puncte, 42,7 recuperări și 11,5 pase decisive. Statistica ne arată, totuși, că vom avea parte de un meci echilibrat la Alexandria în care experiența jucătoarelor și inspirația băncii tehnice ar putea face diferența.

Cele două formații s-au întâlnit de nouă ori până acum, echipa din Satu Mare conducând, în meciurile directe, cu scorul de 7-2. CST Alexandria s-a impus pe 20 decembrie 2008, acasă, scor 76-65, și pe 20 februarie 2010, scor 68-58, chiar la Satu Mare. Cea mai mare diferență dintre cele două echipe s-a înregistrat pe 12 mai 2009, atunci când ardelencele s-au impus cu 80-54, pe propriul teren.

sursa foto: bcteleorman.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!