Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. Cupa României: CST Alexandria - CSM Satu Mare

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
14.02.2011

Neînvinsă de șapte etape în Divizia A1, echipa CSM Satu Mare va evolua, marți, la Alexandria, în fața formației CS Teleorman, din localitate, în prima manșă din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, la feminin. Partida va începe la ora 18.00 și va fi transmisă în direct de TVR3.

Arbitrii Laurențiu Grigoraș și Alexandru Anica vor oficia această întâlnire, în timp ce Luca Badea a fost desemnat comisar din partea Federației Române de Baschet. Returul este programat pe 2 martie, la Satu Mare.

Potrivit statisticii, gazdele nu sunt favorite în această întâlnire, însă echipa CST Alexandria este o formație care a arătat că poate crea probleme oricărei grupări din prima ligă. Jucătoarele antrenate de Mădălin Piperea vor întâlni, pe propriul teren, un team care a avut un parcurs perfect până acum.

Cu o medie de 81 de puncte marcate pe meci, echipa CSM Satu Mare are șanse mari de a trece de CST Alexandria, marți seara. Gazdele au o medie de 64,5 puncte marcate în acest sezon iar lupta la recuperare este, conform statisticii, de partea grupării din Satu Mare, jucătoarele pregătite de Dan Fleșeriu câștigând, în medie 43,5 mingi pe urmărire în spațiul de trei secunde, față de cele 36,5 ale amfitrioanelor.

Pivotul Viorela Rus este coșgheterul gazdelor

Liderul gazdelor la puncte marcate este Viorela Rus (foto, la minge), cu o medie de 21 de puncte pe meci, coșgheterul amfitrioanelor având un procentaj mai mare decât MVP-ul formației din Satu Mare, care are o medie de 19 puncte pe meci.

Cele două echipe s-au întâlnit de opt ori în istoria confruntărilor directe, CST Alexandria impunându-se în două partide, una pe propriul teren, pe 20 decembrie 2008, scor 76-65, și una în deplasare, pe 20 februarie 2010, scor 68-58. De partea cealaltă, formația din Satu Mare a reușit cea mai mare diferență de scor dintre cele două grupări, învingând, pe 12 mai 2009, cu 80-54, în propria arenă.

În această fază a Cupei României s-a disputat, în devans, meciul dintre Rapid București și BC ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad, scor 56-89. Miercuri se vor juca alte două întâlniri: SCM CSS Universitatea Craiova - LPS Alba Iulia și LMK Sepsi Sfântu Gheorghe - Politehnica Național Iași.

1 comentariu la aceasta stire:
  • cipri_23 :

    Televizat
    Insfarsit vad si eu ca TVR-ului mai transmite si meciuri de la baschet feminin. In 4 zile, au transmis 5 meciuri de baschet feminin incluzand si meciurile de la Final Four ! Sper sa continuati tot asa !

    cu 13 ani în urmă (14.02.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!