Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Avancronică. Cupa României, feminin: CSM Sportul Studențesc vs CS Olimpia Brașov

Adrian Micinic

Adrian Micinic
15.09.2011

Cupa României, feminin, optimi de finală
CSM Sportul Sturenţesc
CS Olimpia Braşov
Vineri, 15.09.2011, ora 14:30
Arena de Baschet Bucureşti

Optimi de finală,meci tur

Returul: 20.09.2011

CSM Sportul Studențesc București și CS Olimpia Brașov se vor confrunta în primul tur al Cupei României la baschet feminin - ediția 2011/12. Confruntarea va avea loc la Arena de Baschet din București, în cursul zilei de vineri (16.09).

Se confruntă două echipe care au ratat calificarea în fazele superioare ale celor două competiții de anvergură din baschetul feminin românesc în ediția precedentă de campionat. Cele două cluburi și-au schimbat titulatura oficială față de stagiunea anterioară.

Formația din capitala țării a fuzionat cu un alt club bucureștean și se numește CSM Sportul Studențesc. În schimb, Galactica a devenit CS Olimpia Brașov.

CSM Sportul a înregimentat patru sportive străine în această vară. Vorbim despre americancele Gaati Werema, Alexia Adams, Denise Wilson și sârboaica Alma Kovacevic. În plus, la gruparea bucureșteană a venit Liliana Scarlat, tocmai de la adversara din cupă. În fine, Tunde Killin a fost declarată liberă de contract de către Biroul Federal al FR Baschet și a părăsit pe U Cluj pentru CSM Sportul Studențesc.
La capitolul plecări remarcăm numele Ruxandrei Mitroi, plecată în Anglia.

În schimb, formația pregătită de către Dan Calancea a înregimentat-o pe Claudia Ușurelu, de la Sportul Studențesc și s-a înțeles cu Georgiana Plăvițu, de la CSȘ Râmnicu Vâlcea. În cazul celei din urmă, Biroul Federal a decis ca Olimpia Brașov să plătească grila de formare a jucătoarei în conformitate cu deciziile luate în cadrul aceleiași ședințe cu privire categoriile grilei de formare. Pe lângă acestea la gruparea de la poalele Tâmpei au mai sosit Star Firebanks de la Oklahoma University, Judith Kajdacsi(o jucătoare care deţine un CV impresionant) si Luiza Voinea de la Alba-Iulia. Echipa braşoveană a rămas fără Liliana Scarlat, Cristina Grama și Raluca Ungureanu.

Luând în considerare loturile celor două echipe, partida se anunţă a fi una echilibrată, cu un mic avantaj de partea grupării CSM Sportul care pare să pornească cu prima șansă în această confruntare, mai ales că joacă pe teren propriu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!