Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Avancronică. Cupa României, feminin: ICIM Arad vs Teleorman Alexandria

Adrian Micinic

Adrian Micinic
23.09.2011

 CUPA ROMÂNIEI, FEMININ - SFERTURI DE FINALĂ 
 ICIM Univ.V.Goldiș Arad   CS Teleorman Alexandria 
   
 Manșa 1: Sâmbătă (24.09)   ora 11:30   Fișa meciului   Manșa 2: Miercuri (28.09) 

Trebuia să fie prima confruntare între deținătoarea trofeului și cel care a condus-o spre cucerirea acestui trofeu. În condițiile în care această confruntare se amână pentru sezonul regulat al Diviziei A, turul al doilea al Cupei României la baschet feminin aduce față în față pe ICIM Arad și CS Teleorman Alexandria.

Prima manșă se va desfășura la Sala Victoria din Arad, în cursul zilei de sâmbătă (24.09), cu începere de la orele 11:30.

Confruntarea opune două dintre formațiile fruntașe ale baschetului feminin din România în ultimii ani. ICIM Arad deține ambele trofee în momentul de față, iar Alexandria, chiar dacă nu a reușit să obțină vreun trofeu, a fost o echipă de luat în seamă mai mereu de la promovarea în primul eșalon.

Mădălin Piperea, antrenorul echipei din Alexandria, absent la meciul pe care formația pregătită de el l-a pierdut cu scorul de 78-39, pe mâna Novei Vita Târgu-Mureș, în prima manșă din turul inaugural, se întoarce la Arad, acolo unde a fost prezent în această vară alături de echipa națională U16 feminin a României, alături de care a terminat pe locul 8 la Campionatul European - Divizia B.

În primul tur al Cupei României, ICIM Arad a trecut de BCM Danzio Timișoara, în dublă manșă: 65-52, respectiv 59-48.

De cealaltă parte, după eșecul la 39 lungimi, unul la care Piperea, în așteptarea contingentului de sportive străine, nu a participat, CS Teleorman Alexandria a învins pe Nova Vita Târgu-Mureș, scor 51-43, în manșa a doua. În acel meci au evoluat deja cele patru jucătoare străine achiziționate de Alexandria.

Deși din punct de vedere al rezultatelor trebuia să fie eliminată, formația din Alexandria are onoarea de a juca în turul al doilea al Cupei României, împotriva uneia dintre principalele favorite la cucerirea trofeului.

Motivul în reprezintă eroarea echipei din Târgu-Mureș, care a folosit o junioare ce nu figura pe lista trimisă la FR Baschet, for care a operat o modificare de regulament chiar înaintea începerii sezonului competițional. În urma acestei greșeli conducerea clubului Nova Vita a decis să o concedieze pe Judit Ujvari, managerul echipei.

Confruntarea dintre Arad și Alexandria o are favorită certă pe ICIM. Bilanțul general al confruntărilor directe este de 12-1 în favoarea arădencelor. Ultimele cinci meciuri au fost adjudecate de către echipa de pe Mureș.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!