Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Avancronică. Divizia A, feminin: CSM București Sportul Studențesc - CSU Alba Iulia

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
30.09.2011

DIVIZIA A, FEMININ, PRIMA ETAPĂ
CSM Bucureşti Sportul Studenţesc
CSU Alba Iulia
Sala Sporturilor
"Transilvania"

Ora 12.00
(Meciul se dispută la Sibiu)

Ultimul meci:

50 - 77

01.10.2011
Analiză
Fişa Meciului Alte meciuri

În urmă deciziei în premieră a Federației Române de Baschet, începând de sâmbătă și până duminică, ”Sala Transilvania” va fi gazdă primei etape a campionatului feminin, Divizia A. Una dintre cele mai disputate confruntări de la Sibiu va fi între CSM București Sportul Studențesc și CSU Alba Iulia, partidă ce va avea loc sâmbătă, 01.10 cu începere de la oră 12.00.

Dispută se anunță una destul de aprigă, dacă este să luăm în considerare transferurile făcute în vară această de ambele echipe și în ciudă faptului că formația din Albă Iulia a ocupat locul 5 în stagiunea precedentă iar adversară să s-a clasat cu 9 poziții mai jos. Ambele formații însă se anunță cu pretenții în acest sezon, grupare din Transilvania sperând la podium, în timp ce Sportul Studențesc aspirând la primele 8 locuri. 

Schimbările de efectiv de lot au fost unele majore de ambele părți. Astfel, gruparea din Alba Iulia a renunțat la cinci jucătoare printre care se număra Alexandra Uiuiu, Adina Pop, Silvia Grădinaru, Elena Dinică și Volha Tamargeanu, ultimele două jucătoare aflându-se la final de contract. Lotul a fost însă completat cu 4 straniere, trei dintre ele fiind originare din Statele Unite al Americii, Breanna Salley, Nadia Parker, Taneisha Harrison și cu israelianca Ekaterina Abramzon. Acestora li s-au alăturat de asemenea cele trei romance Cristina Grama, Luminița Manta și Eneriko Tarța.   

De cealaltă parte, gruparea din București s-a deplasat de la o extremă la altă. Dintr-un lot format preponderent din junioare ce în stagiunea trecută s-a zbătut la finele clasamentului, oficialii din Capitală au realizat un lot cu șanse reale la primele 8 locuri. La fel că advrsarele de sâmbătă, tandemul de pe bancă tehnică Predrag Vasic&Stefania Borș au optat în sezonul actual pentru patru jucătoare sraniere, Denise Willson, Alexia Addams, Alma Kovacevic și Gaati Wereema. În materie de jucătoare autohtone, oficialii bucureșteni le-au ales pe Tunde Killin și Liliana Scarlat. Privind capitolul plecări, aici o putem menționa nu mai pe Ruxandra Mitroi oferatata în Anglia.  

În ceea ce privește debutul celor două protagoniste de sâmbătă, acestea au înregistrat rezultate diferite încă de la  primele meciuri. Astfel, Sportul Stundeșesc a realizat deja o performanță, calificându-se în Final Four-ul Cupei României. Cu 3 victorii din 4 meciuri disputate, bucureltencele au trecut pe rând de Olimpia București și Universitatea Cluj. De asemenea, componența formației din Capitală, Gaati Wereema a fost liderul la puncte marcate în prima manșa a Cupei, având o medie 26 de puncte. La polul opus, gruparii conduse de Tomas Bilek și Valentin Urianin i s-au administrat două înfrângeri de către CSM Targorviste, ieșind prematur din competiție. 

Istoria confruntărilor este una recentă, elevele lui Predrag Vasic conducând la general cu scorul de 6 la 2

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!