Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Avancronică. Divizia A, feminin: CSU Alba Iulia - BCM Danzio Timişoara

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
07.10.2011

Sâmbătă, spectaculosul schimb de gardă al cetăţii din Alba-Iulia va lansa noi salve de tun, poate şi pentru a-i anunţa pe fanii baschetului din oraşul unirii că sezonul debutează pentru ei cu primul meci de pe teren propriu. CSU Alba-Iulia primeşte vizita formaţiei BCM Danzio în runda cu numărul doi.

Ambele formaţii au reuşit să învingă în prima etapă, astfel că moralul este ridicat în cele două tabere.

Gazdele de la Alba-Iulia au trecut fără mari emoţii de Sportul Studenţesc. Echipa pregătită de Tomas Bilek şi-a pus în valoare jocul exersat în vară, ajutat şi de aportul noilor achiziţii. Abramzon, Parker, Harrison şi Salley, dar şi Eniko Tarta au arătat că Alba poate face mult mai multe în acest sezon. Puncte forta în victoria cu Sportul, 85-70 au fost recuperările şi eficienţa sub panou, dar şi pasele decisive care au fost fructificate din plin în special de Nadia Parker. Formaţia din Ardeal a arătat la Sibiu un joc solid, ce-i drept şi în faţa unui adversar din linia a doua.

Timişoara s-a impus şi ea în runda de debut. A trecut fără nicio problemă de Olimpia Bucureşti, e echipă de tinere. Alb-violetele au pierdut-o pe Biljiana Pesovic, cea mai eficientă jucătoare a echipei şi nu vor putea conta pe ea nici la Alba-Iulia. Vestea bună e că senegaleza Fatou Kina Kane ar putea juca din nou după o pauză mare cauzată de o ruptură a ligamentelor la genunchi. Astfel, Timişoara ar putea fi mult mai activă sub cele două panouri, pentru că va creşte numărul recuperărilor. Tot pe o linie ascendentă este şi jocul "apostrofatelor" Stoenescu-Osterman-Vukoje, care au punctat peste borna de "10" în meciul cu Olimpia.

Astfel, se anunţă un meci disputat şi destul de echilibrat între cele două formaţii, în care, cel puţin conform obiectivului, Timişoara este favorită. Partida dintre CSU Alba-Iulia şi BCM Danzio va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!