Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Avancronică. Divizia A, feminin: Rapid Bucureşti - CSB Teleorman Alexandria

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
30.09.2011

DIVIZIA A, FEMININ, PRIMA ETAPĂ
RAPID BUCUREŞTI
CST ALEXANDRIA


Sala Sporturilor
"Transilvania"

Ora 14.00
(Meciul se dispută la Sibiu)

Ultimul meci:
53-37

01.10.2011
Analiză
Statistică Alte meciuri

Echipele Rapid Bucureşti şi CSB Teleorman Alexandria se întâlnesc, sâmbătă, la Sibiu, într-o partidă ce contează pentru prima etapă a Diviziei A, la feminin. Meciul este programat în Sala Sporturilor "Transilvania" şi va începe de la ora 14.00, astfel că gruparea din Capitală nu va putea beneficia de avantajul terenului propriu deoarece federaţia de specialitate din ţara noastră a decis, în premieră, ca toate întâlnirile din prima rundă să aibă loc pe teren neutru, în aceeaşi localitate.

Mai citiţi şi:
ANALIZĂ. Divizia A, la feminin, cea mai disputată din ultimele două decenii

Rapid Bucureşti a început excelent sezonul, cu trei victorii din patru posibile în Cupa României, jucătoarele antrenate de Dan Militaru calificându-se în Final Four-ul competiţiei, după ce au eliminat o formaţie mult mai experimentată, Bball Sepsi Sfântu Gheorghe. CST Alexandria a pornit mai greu, însă sosirea stranierelor a făcut din echipa pregătită de Mădălin Piperea o grupare destul de greu de învins.

Niciuna din cele două echipe nu a pierdut, în acest sezon, meciurile de pe teren propriu. Statistic, formaţia din Alexandria porneşte cu prima şansă în partida de sâmbătă, asta şi pentru că experienţa stranierelor ar putea fi decisivă în această întâlnire. Kari Laplante are deja o medie de 18.7 puncte şi opt recuperări în trei partide disputate în România, în condiţiile în care baschetbalista grupării din Teleorman a avut în faţă adversare de la echipele din Târgu Mureş şi din Arad.

Marija Prlja a adunat 15,5 puncte pe meci în primele patru întâlniri din Cupa României, întrecere care a prefaţat prima etapă a Diviziei A, în timp ce Mattilyn Joi McIntyre aşteaptă să confirme şi ea în întrecerea internă. De partea cealaltă, gruparea din Capitală are un lot format numai din jucătoare autohtone, dintre care le remarcăm pe Claudia Ene, Raluca Ungureanu, Andra Ionescu, Monica Nicolaescu şi Ana Pavel.

Potrivit rezultatelor înregistrate în Cupă, acolo unde Rapid a reuşit surpriza de a elimina pe Bball Sepsi Sfântu Gheorghe, bucureştencele par să aibă prima şansă într-un meci în care gruparea din Alexandria are un mic avantaj în spaţiul de trei secunde, acolo unde, teoretic, s-ar putea decide acest meci. Cum partida are loc pe teren neutru, "gazdele" nu pot beneficia de avantajul parchetului propriu, astfel că şi formaţia din Teleorman are posibilitatea de a porni cu dreptul în prima manşă.

Cele două echipe s-au întâlnit de 16 ori în ultimii cinci ani, CSB Teleorman Alexandria impunându-se în zece partide, dintre care patru în deplasare. În ultimul meci în care Rapid a fost gazdă, gruparea din Capitală a câştigat cu scorul de 53-37, într-o întâlnire disputată pe 14 aprilie 2011. Jucătoarele pregătite de Dan Militaru şi-au adjudecat ultimele trei meciuri directe cu adversarele lor de sâmbătă, două acasă şi unul în deplasare.

sursa foto: bkfocus.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!