Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. ICIM Univ. VG Arad - Sepsi Sfântu Gheorghe

Marius Stern

Marius Stern
31.03.2011

Divizia A, feminin, ediția 2010-2011
ICIM Univ. VG Arad
Ultimul meci direct
BC Sepsi Sfântu Gheorghe
 

 Sala Victoria, Arad

Ora 18.00

 
 FAZA: PLAY-OFF
 STATISTICA MECIULUI
  Semifinale, meci 1
Meci 1: Arad vs Sfântu Gheorghe 1.04.2011, Arad
Meci 2: Sfântu Gheorghe vs Arad
5.04.2011, Sfântu Gheorghe
Meci 3 (dacă este cazul): Arad vs Sfântu Gheorghe 8.04.2011, Arad


Vineri cu începere de la ora 18.00, sala Victoria din Arad, va fi gazda unui regal baschetbalistic într-un meci contând pentru semifinalele Campionatului Naţional ediţia 2010 - 2011. Se vor întâlni ICIM Univ. VG Arad şi Sepsi Sfântu Gheorghe. Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă acest duel relativ recent, dar foarte pasionant în lumea baschetului feminin românesc, vă invităm să rememorăm doar cele 10 întâlniri din Sala Victoria dintre cele două combatante, pe parcursul ultimelor patru sezoane de când Sfântu Gheorghe şi-a făcut reapariția în Divizia A. 

La prima apariţie la Arad, în returul sezonului 2007 - 2008, fetele de la Sepsi au şocat o sală întreagă învingând fără drept de apel, cu 89 - 63, un ICIM neînvins până în acel moment în campionat. De remarcat că printre starurile de atunci din secuime se numărau Monika Brosovszky şi Larisa Toma

Cele două formații s-au reîntâlnit în finală campionatului din respectivul sezon şi în primul meci de la Arad, cu foarte puţine secunde înainte de final, oaspetele conduceau cu 3 puncte. Ce a urmat? Un coş de senzaţie de 3 puncte al Sheenei Moore. Aradul a egalat la 63. Au urmat prelungiri şi gazdele s-au impus cu 69 - 67. În meciul următor al finalei, ICIM a câştigat cu 63 - 57, izbutind un sfert patru perfect în care a întors scorul de la 41 - 47, printr-un parţial de 22 - 10

Echipele s-au reîntâlnit la Arad în meciul cinci, decisiv al finalei. Galben-albastrele le-au zdrobit pe alb-verzi cu 68-43, luându-şi revanşă pentru înfrângerea din returul sezonului regulat, iar Aradul îşi adaugă al 7-lea titlu de campioană în palmares. 

În campionatul 2008 - 2009 cele 2 echipe s-au întâlnit o singură data la Arad, pe 1 decembrie, când în ultimul meci în care ICIM a avut echipă completă(stranierele părăsind apoi echipă datorită problemelor financiare)gazdele au câştigat cu 79 - 71. Principalele marcatoare pentu ICIM au fost : Milovanovic - 20 puncte(1x3)şi Urban - 18 puncte(4x3). 

În sezonul 2009 - 2010, în cadrul primei faze, Aradul a învins Sfântu Gheorghe în sala Victoria cu 79-67, deşi după 30 de minute de joc Sepsi conducea cu 55 - 48. A fost un ultim sfert perfect adjudecat de gazde cu un neverosimil 31 - 12. Au strălucit în acel meci: Milovanovic - 20 puncte, Savic - 15 puncte, Graham - 14 puncte. 

În fază a două a competiţiei arădencele s-a impus și în ultima etapă a returului, scor 75 - 68, principalele marcatoare fiind: Savic - 20 puncte(4x3)şi Graham - 18 puncte(3x3). 

Sepsi BC și ICIM s-au întâlnit apoi în semifinale. În meciul 2, jucat la Arad, spectatorii au urmărit o partidă foarte ofensivă în care ICIM s-a impus cu 93 - 88, în principal graţie evoluţiei senzaţionale a Ancuţei Stoenescu marcatoare a 33 puncte(3x3) realizate toate în primele 30 de minute ale meciului. 

Şi în sfârşit, în acest campionat, în care raportul de forţe între cele 2 echipe este foarte echilibrat, Aradul a câştigat în prima fază cu 54 - 48, având în Roberson principală realizatoare cu 17 puncte(1x3), iar în fază a două ICIM s-a impus cu 76 - 68 într-un meci în care Graham şi Ciocan au înscris fiecare câte 17 puncte. 

Dar acum toate acestea sunt istorie. Cine va câştiga mâine va luă o opţiune serioasă privind calificarea în marea finală. Ambele echipe au argumentele lor pentru a se impune. Probabil că va conta inspiraţia de moment a celor doi antrenori, dar şi formă sportivă a jucătoarelor. Nu se anunţa indisponibilităţi în ambele tabere. Este posibil că un grup de aproximativ 15 suporteri din Sfântu Gheorghe să facă deplasarea la Arad. Ei vor avea de înfruntat o sala care se speră că va fi arhiplină pentru a-şi purta favoritele spre victorie.

Partida va fi arbitrată de Vinași Doru și Stoica Ciprian.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!