Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. LMK Sepsi Sfântu Gheorghe - CSM Satu Mare

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
21.03.2011

Cel mai frumos meci al etapei a 14-a a Diviziei A1, la feminin, se va disputa, marți, la Sfântu Gheorghe, între echipele LMK Sepsi, din localitate, și CSM Satu Mare. Partida este programată să se desfășoare în Sala Sporturilor ”Kati Szabo” și va începe de la ora 19.00.

Mai citiți și:

EXCLUSIV. Bombă în Divizia A: Două jucătoare din WNBA au venit în România!

Ambele grupări sunt calificate în faza finală a primei ligi feminine, atât formația din Satu Mare cât și cea din Sfântu Gheorghe fiind angajate în lupta pentru câștigarea campionatului. Partida va fi ultima înaintea Final Four-ului, acolo unde Sepsi va întâlni pe ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad, iar CSM Satu Mare se va lupta cu Bega Danzio Timișoara pentru un loc în ultimul act.

În acest sezon competițional, cele două formații s-au întâlnit de trei ori, echipa pregătită de Dan Fleșeriu adjudecându-și două meciuri. LMK Sepsi Sfântu Gheorghe s-a impus, pe 23 octombrie, scor 64-55, în singura partidă pe care cele două adversare au disputat-o în actuala stagiune în Sala Sporturilor ”Kati Szabo”. Cum fiecare grupare a reușit să se impună în fața propriilor suporteri, atunci gazdele par să aibă prima șansă, din acest punct de vedere.

Partida este una inedită și datorită faptului că va fi pentru prima oară în istoria sportului cu mingea la coș din țara noastră când două jucătoare care reprezintă team-uri din WNBA se vor afla față în față, ca adversare. Kerry Gardin, de la gazde, și Abi olajuwon, chiar dacă sunt pe posturi diferite, vor încerca să ofere spectacol fanilor din Sfântu Gheorghe.

CSM Satu Mare este avantajată în spațiul de trei secunde

Ildiko Vass și Annemarie Parău vor avea un meci foarte greu în fața unor jucătoare precum Lori Bjork și Amra Mehmedic. De la echipa oaspete, Claudia Pop, Andreea Orosz și Oana Băluță pot oricând să-și ajute colegele, în timp ce Sepsi va încerca să răspună cu baschetbaliste precum Florentina Ardeleanu și Caroline Nwafor.

Formația pregătită de Dan Fleșeriu pare să aibă un ușor avantaj în spațiul de trei secunde, acolo unde există o rotație constantă între Abi Olajuwon, Latoya Drake și Anita Teilane, în timp ce gazdele le vor avea în lupta din zona panourilor pe Andrea Walker și pe Bianca Vescan. Andreea Huțanu a prins și ea minute bune în această fază a întrecerii, însă e greu de grezut că jucătoarea celor de la Sepsi ar putea stopa unul din centri adverși.

Potrivit statisticii oficiale a federației de specialitate, echipa CSM Satu Mare pornește cu prima șansă în meciul de la Sfântu Gheorghe. Cu o medie de 72,9 puncte pe meci, oaspetele par să aibă un ușor avantaj față de cele 70,5 puncte pe joc realizare de adversarele sale de marți.

Înaintea acestei confruntări, CSM Satu Mare este lider în Divizia A1 cu 13 meciuri câștigate din tot atâtea disputate, în timp ce LMK Sepsi Sfântu Gheorghe și-a asigurat locul al treilea în această fază a competiției, cu opt victorii și cinci înfrângeri. Ambele grupări sunt calificate în Final Four-ul primei ligi feminine.

sursa foto: bcsepsi.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!