Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. LMK Sepsi Sfântu Gheorghe - Rapid București

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
11.03.2011

Echipa LMK Sepsi Sfântu Gheorghe are nevoie de o victorie, sâmbătă, pe propriul teren, pentru a-și consolida poziția a treia în clasamentul Diviziei A1, la finalul sezonului regulat. Adversara grupării din Covasna va fi formația Rapid București, într-o întâlnire ce va conta pentru etapa a 12-a a primei ligi la feminin.

Partida se va disputa în Sala Sporturilor ”Katy Szabo” și va începe la ora 17.00. Cei doi arbitri care vor oficia acest meci sunt Andrada Csender și Dragoș Barbu, în timp ce Dan Pavelescu va superviza jocul din partea Federației Române de Baschet.

Gazdele nu au cum să piardă această partidă, lotul formației din Sfântu Gheorghe fiind unul net superior valoric grupării din Capitală. Cu obiective total diferite, cele două echipe urmăresc, fiecare, să-și atingă scopul la finalul sezonului regulat. Fetele pregătite de Attila Vereș țintesc un loc în Final Four, în timp ce Rapid speră la pozițiile 6-7 în România.

Fără Florina Diaconu, forța ofensivă a echipei Rapid este diminuată, antrenorul Dan Militaru fiind nevoit să mizeze pe baschetbaliste tinere precum Claudia Ene, Roxana Bejan și Ana Pavel, alături de titularele Cristina Perța și Natalia Burlakova. Andra Ionescu pare să fie o soluție în spațiul de trei secunde, însă sportiva de 22 de ani nu are experiența necesară pentru a-și stopa adversarele directe de sâmbătă.

În lotul formației din Sfântu Gheorghe avem câteva jucătoare care pot câștiga singure un meci, nume precum Ildiko Vass, Annemarie Parău, Andreea Walker și Bianca Vescan neavând nevoie de comentarii. Ultima achiziție a echipei Sepsi, americanca Kerry Garden, se află la faza de acomodare cu noile sale coechipiere, însă experiența sa din Euroligă și WNBA va fi decisivă în întâlnirea cu Rapid.

Per ansamblu, gazdele nu au cum să piardă un meci în care ar trebui să se impună la un ecart de cel puțin 15-20 de puncte, diferența de talie și experiența jucătoarelor de la Sepsi fiind evidentă. Formația din Sfântu Gheorghe ocupă, înainde de acest meci, locul al treilea în Divizia A1, cu șapte victorii și patru înfrângeri, în timp ce Rapid se află pe poziția a șaptea, cu un singur meci câștigat din zece posibile.

sursa foto: sepsibc.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!