Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. LPS Alba Iulia - ”U” Cluj

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
15.03.2011

După un parcurs perfect în actuala ediție a Diviziei A2 la feminin, echipa LPS Alba Iulia întâlnește, miercuri, pe propriul teren, formația ”U” Cluj, într-o partidă restanță din etapa a etapa a patra a competiției. Meciul va avea loc la ora 18.00, în Sala LPS din Alba Iulia și va fi arbitrat de Cosmin Prișcă (Mediaș) și de Cristian Trofim (Timișoara).

Gazdele pot profita și de faptul că gruparea de pe Someș vine la Alba Iulia după turneul de sală de la Baia Mare, care s-a încheiat luni, acolo unde ”U” a disputat meciuri din cadrul Campionatului Național feminin Under 20, întrecere în care jucătoarele antrenate de Florin Covaciu sunt înscrise în acest sezon, în paralel cu disputele din Divizia A2.

Bilanțul partidelor directe dintre cele două echipe este favorabil grupării din Alba Iulia, care a câștigat cinci din cele nouă meciuri cu ”U” Cluj. Cea mai mare diferență de scor s-a înregistrat pe 25 octormbrie 2008, atunci când formația de pe Someș s-a impus, în deplasare, cu un categic 111-54. În tur, la Cluj, LPS Alba Iulia a învins la o diferență minimă, scor 78-77.

Statistica este favorabilă echipei din Cluj

Unul dintre cei doi arbitri ai partidei de miercuri, Cristian Trofim , pare să țină noroc formației oaspete. Cu Trofim ca oficial, ”U” a învins în toate jocurile oficiate de acest cavaler al fluierului: 71-68 cu CSM Oradea, 61-46 cu Galactica și 77-64 cu Politehnica Național Iași.

Meciul de la Alba Iulia va fi un duel foarte interesant între Luiza Voinea (foto), cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu o medie de 13,9 puncte pe meci, și Flavia Ferenczi, baschetbalista din Cluj având o medie de 13,7 puncte marcate pe meci. Potrivit statisticii frbaschet.ro, ”U” pornește cu prima șansă în partida de miercuri, oaspetele având o medie de 63,9 puncte, 37,5 recuperări și 11,8 intercepții pe meci, față de 55,8 puncte, 30,2 recuperări și 11 intercepții pe meci realizate de LPS Alba Iulia.

Înainte de partida dintre LPS Alba Iulia și ”U” Cluj, gazdele ocupă primul loc în Divizia A2 cu opt victorii din tot atâtea posibile, în timp ce formația de pe Someș se află pe poziția a doua în clasament, cu șapte meciuri câștigate din opt disputate. Inițial, meciul trebuia să aibă loc pe 22 februarie 2011, însă jocul a fost amânat de FRB, la cererea oficialilor echipei oaspete.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!