Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. Rapid București vs Olimpia București

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
14.01.2011

Echipele Rapid și Olimpia se întâlnesc, sâmbătă, în Capitală, într-un meci ce contează pentru prima etapă a Seriei A1 la feminin, faza a doua a competiției. Partida este programată să se desfășoare în sala Giulești, de la ora 12.00, intrarea spectatorilor fiind liberă. Întâlnirea este arbitrată de Dorin Fumu și de Vlad Ghizdăreanu, iar Nicolae Constantinescu va fi comisar din partea FRB.

În prima fază a întrecerii, Rapid și Olimpia au făcut parte din Seria de Sud-Est, acolo unde gazdele partidei de sâmbătă au reușit cinci victorii din 12 posibile, în timp ce Olimpia a totalizat șase victorii și șase înfrângeri. Ambele grupări au avut un singur adversar direct pentru calificare, pe BC Galactica Brașov, grupare care a încheiat seria pe poziția a cincea.

Ambele formații au rămas cu același lot pentru faza a doua a Diviziei A. Decisiv în acest meci va fi duelul fundașilor, acolo unde Florina Diaconu, de la Rapid o va avea față în față pe Gabriela Cursaru (foto, la minge). Practic se vor întâlni cea mai eficientă jucătoare a primei ligi, Diaconu, sportivă care deține și supremația în topul marcatoarelor Diviziei A, și una din cele mai de perspectivă baschetbaliste pe acest post, Cursaru, medaliată cu aur la Campionatul European feminin Under 18, Divizia B.

Conform statisticii, Rapid pornește cu prima șansă sâmbătă, gazdele având o medie de 69,2 puncte marcate pe meci, față de cele 64,6 ale adversarelor. Olimpia este superioară la recuperări, acolo unde a avut un total de 43 pe meci, în timp ce gazdele au 39,8. La procentajul aruncărilor din acțiune avem un plus pentru amfitrioane, același lucru consemnându-l și la linia de pedeapsă.

Cele două echipe și-au împărțit victoriile în prima fază. Olimpia a câștigat prima partidă cu scorul de 71-62, în timp ce Rapid s-a impus în retur, scor 78-62, chiar în sala din Șoseaua Iancului.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!