Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BC CSU Sibiu a început cu dreptul noua stagiune a Ligii Naționale

BC CSU Sibiu a început cu dreptul noua stagiune a Ligii Naționale

Derby-ul primei etape a conferinței A din Liga Națională de Baschet Masculin s-a jucat astăzi, 28 septembrie, în Sala Transilvania din Sibiu. Formația gazdă a primit vizita lui FC Argeș Basketball într-un meci încheiat cu scorul de 90 la 87 pentru BC CSU Sibiu.

BC CSU Sibiu: Mirel Dragoste, Dani Manchon, Baris Ozkan, Robert Blumbergs, Dallas Walton

FC Argeș Basketball: Tudor Fometescu, Josh Cunningham, Mihai Măciucă, James Freeman, Nikola Jevtovic

În primele minute de joc, spectacolul s-a regăsit mai mult în tribune decât pe teren. Sibiu a început cu o acțiune excelentă în viteză însă apoi nu a mai găsit drumul spre coș. Nici adversarii nu au fost mai inspirați în ofensivă și, după patru minute, scorul era 6 la 5. Treptat meciul nu a mai fost la fel de fragmentat. Gazdele s-au distanțat la 10-5, însă a urmat un parțial de 9-0 al oaspeților, reușit de pe urma turnoverurilor comise de elevii lui Miguel Angel Hoyo. În cele din urmă, la finalul actului inaugural, FC Argeș Basketball conducea cu 14 la 12.

Galben-albaștrii au început în forță sfertul al doilea și au revenit la conducere, 23-16, după coșuri marcate de Manchon, Barro, Djordjevic și Dragoste. Milan Mitrovic a cerut un timp de odihnă, iar jucătorii săi au reușit să reducă din diferență, apropiindu-se la o posesie de sibieni (31-28). În același timp, membrii lui CSU Sibiu au continuat să arunce impecabil de la mare distanță și au reușit un nou parțial de 6-0. Cu puțin sub două minute rămase din prima repriză, Jevtovic a marcat de sub panou și a obținut un fault antisportiv, reușind să înscrie patru puncte la aceeași fază. Gazdele au trecut cu bine peste acest moment, după ce Blumbergs și Manchon și-au trecut în cont cinci puncte, și au intrat la cabine cu un avantaj de șapte puncte: 42-35.

După revenirea de la vestiare, jucătorii ambelor tabere au comis o serie de greșeli și au ratat câteva aruncări ușoare, însă jocul a rămas echilibrat. După o recuperare ofensivă a lui Blumbergs, Ozkan a înscris de la mare distanță și Mitrovic s-a văzut nevoit să solicite un nou time-out. Indicațiile sale nu au avut efect și a urmat o perioadă controlată de CSU Sibiu, care s-a distanțat la peste zece puncte. A urmat un moment care a schimbat complet situația. Miguel Angel Hoyo a fost sancționat cu un fault tehnic, apoi la următoarea fază galben-albaștrii au fost penalizați cu un fault antisportiv, iar alb-violeții au profitat de aceste aspecte. Milutinovic a înscris două triple pe final de sfert, încheiat cu un avantaj de două puncte al gazdelor: 60-58.

Oaspeții și-au continuat run-ul și în actul decisiv și au preluat conducerea, însă Basti Ionescu a răspuns cu două coșuri de trei puncte. Același Ionescu a reușit o pasă excelentă pentru Djordjevic și sibienii s-au distanțat la șase puncte: 72-66. În următoarele minute jocul a rămas echilibrat însă apoi Blumbergs și Ionescu și-au mai trecut în cont câte o triplă și Sibiu nu a mai pierdut avantajul. Gazdele s-au impus cu 90 la 87 și au început cu dreptul noua stagiune a Ligii Naționale.

BC CSU Sibiu a avut doi jucători cu minim 20 de puncte marcate. Este vorba de Dani Manchon (25 de puncte, 8 pase decisive) și de Robert Blumbergs (24 de puncte, 9 recuperări). Galben-albaștrii au avut o zi excelentă de la mare distanță, terminând cu un procentaj de 52% (13/25).

De partea cealaltă, cei mai buni jucători ai lui FC Argeș Basketball au fost Nikola Jevtovic (20 de puncte, 8 recuperări) și Josh Cunningham (17 puncte, 5 recuperări).

În următoarea rundă, BC CSU Sibiu se va deplasa pe terenul lui CSM Miercurea Ciuc, în timp ce FC Argeș Basketball joacă tot în deplasare, împotriva lui U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Facebook - BC CSU Sibiu

11 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu eight :

    Mhm
    Meciul sezonului .... Nu o sa mai joace Sibiu așa veci ...

    cu 1 an în urmă (28.09.2022) Raspunde
  • Da'broski :

    O victorie meritată
    Pentru Sibiu. Clar arata mai bine decât noi, o circulație a mingii mai bună, niste idei de joc care la noi lipsesc cu desăvârșire. Cum s a întâmplat și pre sezon, probleme mari la poziția 1, Voinescu inconstant și Feeeman indolent și fără aruncare de la distanță. Cand ajunge Caprarescu să dea indicații e clar că e o problemă și la antrenorul principal. Doar cu aplauze și câteva indicații la time out greu sa reușești. Ne batem pentru locul 5 in acesta serie. Cat despre Sibiu, daca vor aduce și al 6 lea jucător străin în locul celui accidentat, vor fi o nuca tare, mai ales pe teren propriu, dar cred nici eu nu au puterea de a ataca top 4 sezonul acesta.

    cu 1 an în urmă (28.09.2022)
    • FC Argeș Pitești Leul Albastru:

      Mai marele manager
      https://jurnaluldearges.ro/sorin-caprarescu-team-manager-ul-echipei-de-baschet-a-pitestiului-un-obiectiv-realist-anul-acesta-va-fi-locurile-1-6-215224/
      Despre sponsor principal pierdut, buget incomplet, cat de greu e jobul, o selectie reusita si iun obiectiv numit dorinta.
      Matematic, se poate.

      cu 1 an în urmă (29.09.2022)
    • Da'broski:

      @Leul Albastru
      Va fi foarte greu. In primul rând trebuie sa ne clasăm in primele 5 în acesta serie. Clujul, Rapid și probabil Craiova vor merge mai departe, iar una dintre Sibiu, Ploiești și noi, va rămâne afara. Chiar urmăresc acum Ploieștiul cu Cluj, prahovenii chiar arata bine. Și mai este Târgu Mureș care deocamdată are decât 4 jucători străini, dar cred că vor face surprize in aceasta grupa. Iar din prima grupă 3 formații sunt clar peste noi, Voluntari, Oradea și Dinamo.
      În Cupa României ar trebui să obținem minim o victorie din cele 2 meciuri, și să sperăm că vom fi printre cele ,2 echipe ce se califica de pe locul 2.
      Cat despre alegerea noului antrenor și a jucătorilor, bine ar fi sa aibă dreptate...dar eu cred că va fi un sezon foarte foarte greu...

      cu 1 an în urmă (29.09.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Uite
    Amicalul nu e ca oficialul
    Nu vreau să laud gratuit această echipă dar am avut momente chiar bune
    În sfârșit am reușit să văd o partidă
    La dezamăgiri preferatul meu Aurică. Chiar dacă statistica nu o arată, cu "turcul" și Mirel in teren am arătat cât de cât.

    Avem nevoie de 3 băieți noi pentru o echipă bună (eu zic că e bine pentru ce așteptări aveam)
    Probabil 2 dacă nu se accidenta spaniolul

    Și un ultim aspect, de la tv și arbitrajul a fost destul de dubios

    cu 1 an în urmă (28.09.2022)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      o fi
      si asta o parere legat de Ozkan si Dragoste dar mie mi sa parut ca suntem cam praf pe constructie cu ei. Cel putin Mirel in sfertul 3 a trantit 3 atacuri consecutive si cand are mingea, daca nu se ingroapa cu ea sub panou, papa timpul degeaba fara sa genereze pozitii. Impreuna au 5 assist-uri in 24 minute de om.. cam trista statistica.

      cu 1 an în urmă (29.09.2022)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Corect
      Eu mă refeream la faptul că Ozkan e singurul care cară mingea fără să stai cu frică iar Mirel face o apărare bună (nu că ar fi ce trebuie și că sunt cei mai buni), clar mai trebuie un jucător peste ei acolo

      cu 1 an în urmă (29.09.2022)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Multe minusuri
    Dupa un prim sfert suferind, credeam ca Sibiul va fi coplesita cu presing, va face greseli ca la U15 si va ceda repede. Dar am uitat ca echipa Pitestiului nu mai e cea de anul trecut. Nu comentez banca tehnica, ca ei se pricep la baschet - dar la Pitesti suporterii cred ca asteapta ca munca din presezon sa se faca vizibila intr-un joc consistent, cu oameni care sa faca puncte.
    Dar la pozitia 1 am vazut ca avem probleme serioase, se mai adauga cele de sub panou, plus ca multi dintre jucatorii adusi vara aceasta au jucat slab - sau poate ca asta e nivelul lor din prezent. Ce o sa mai plangem dupa Fitz, Thorton sau Gajovic.
    Dar rezultatele din acest sezon vor fi suma unor decizii luate pe tot parcursul acestui an. Din pacate, chiar daca e un prim joc al sezonului. trebuie sa-mi setez asteptarile si mai jos pt a ma bucura putin atunci cand echipa va izbuti o victorie :).

    cu 1 an în urmă (28.09.2022) Raspunde
  • Inside :

    Furt calificat ! Arbitrii încă primesc atenții ca pe vremuri
    Sunt curios dacă investighează cineva meciurile de la baschet ? Sa acorzi de fiecare data libere celor de la Sibiu când erau egalați … Ce rost au jucătorii ? Ce rost au sa se antreneze dacă poți cumpara arbitrii și sa arunci 35 de libere … Va mai întrebati de ce Naționala nu bate pe nimeni ? Atâta timp cât hoția la nivel de arbitrii o sa existe , aici o sa fim mereu . Sa dai aproape 30% din puncte din libere … Feliciatei Dragos (arbitru) ! Acum ai bani de porc pentru Crăciun. Etapa viitoare faci si pentru brad

    cu 1 an în urmă (28.09.2022)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      Milan citire
      "Felicitări Sibiului și antrenorului Hoyo, un meci foarte bun pentru ei și o victorie meritată"
      E primul care ar trebui sa se planga de arbitraj si de prima de porc, dar e de alta parere.

      cu 1 an în urmă (29.09.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Primele impresii "oficiale"
    A fost un meci modest, intre 2 echipe de nivel mediu in LNBM, dar specific debutului de sezon. Ar fi trebuit sa fie un meci linistit, dar arbitrajul absolut infiorator l-a transformat in thriller de zmeura de aur. Nu am vazut in viata mea ca intr-un meci de baschet, de la minibaschet la NBA, sa se fluiere in acelasi meci, de 4 ori aceluiasi jucator, minge condusa. Decizii absurde luate, nesiguranta crasa (au verificat cel putin 10 faze simple absolut inutil), compensatii la greu. Daca au inceput la un astfel de meci fara miza prea mare cu astfel de arbitraje, pregatiti-va pentru ce este ma rau pe partea asta.

    Pitesti: Arata mult mai rau decat ma asteptam, multa apatie in teren si pe banca, jocul colectiv scartaie serios, individual doar Jevtovic, Milutinovic sau Cunningham au aratat cate ceva. La momentul actual, palaria de principal pare cu 2 numere mai mari pe capul lui Mitrovic si-i cade peste ochi... iar baietii de la Oradea, care-l credeau geniul din spatele profesorului, vorbeau pietre.

    Sibiu: continuam in nota de la memorial, principala calitate este daruirea. Si la noi, jocul colectiv este modest, lipsa unui PG de calitate este evidenta. Blumbergs este deja o certitudine pentru mine, dar e trist ca aproape toate punctele trebuie sa si le faca singur. Sa vedem cum va fi cand adversarele isi vor face mai bine temele in ce-l priveste. Din pacate si Vuk este o certitudine, evident la polul opus. Pe faza de aparare sunt destule vulnerabilitati individuale, iar colectiv chestia pe care nu o inteleg este switch-ul pe care-l facem, de ajung oamenii mici in caciula cu pivotii adversi, fara sa mai vina cineva la help. Vedem cum vor/daca vor fi reglate. Pe banca, deciziile sunt in continuare aiuritoare, line-upuri cel putin ciudate, runuri ale adversarilor de 9-12 puncte neintrerupte cu timeout, mentinerea in teren a unor jucatori vulnerabili in anumite momente si inlocuirea altora care erau hot. Cu riscul de a mi se lipi eticheta de hater, raman la ideea ca MAH este un antrenor modest, in special dpdv al conducerii meciului. Din fericire, programul ne este favorabil, iar aditia unui nou jucator la pozitia 1 ar trebui sa reprezinte un plus. Publicul va ramane factorul X pentru noi in meciurile de acasa.

    cu 1 an în urmă (29.09.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!